Düziçi’nde çekirge sürüsü görüldü

Osmaniye’nin Düziçi İlçesine bağlı Yenifarsak Köyünde yoğun bir şekilde çekirge popülasyonu görüldü.

Güncel 25.05.2022 11:13:00 0
Düziçi’nde çekirge sürüsü görüldü

Osmaniye’nin  Düziçi İlçesine bağlı Yenifarsak Köyünde yoğun bir şekilde çekirge popülasyonu görüldü.
Yaşanan sıkıntının Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine İlçe Müdürü Soner Çerçi,  Ziraat Mühendisleri Yusuf Ziya Mart, Mehmet Acembekiroğlu, Yenifarsak Köyü Muhtarı Ökkeş İdin ve çiftçilerle birlikte arazide incelemelerde bulundu.
 Yoğun bir Çekirge popülasyonu görülen yerlerde ilaçlama yapılmasının ardından İlçe Müdürü Soner Çerçi  çiftçilere  uyarılar bulundu. 
Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Çerçi burada yaptığı açıklamada “Teknik eleman arkadaşlarla birlikte geldik yerinde inceledik. Gerçekten ciddi manada tarla genelinde çekirge Popülasyonu ile karşılaştık. Daha önceli yıllarda ilçemizde böyle bir şeyle karşılaşmamıştık. Düziçi’nde çalıştığımız süre boyunca ilk defa bu kadar yoğun bir çekirge ile karşılaştık. Eğer çekirge ile mücadele edemezsek, etmezsek salgın yapabilen zararlı türü. Bitkiler için çok tehlikeli bir zararlı türü bitki çeşidi seçmeyen bir zararlı türü.  Bütün bitkilerde çekirge beslenir. O yüzden iki tane çekirge mücadele yöntemi var. Birincisi yavru mücadelesi, ikincisi ergin mücadelesi. Biz şuan en önemli olan yavru mücadelesi evresindeyiz. Yavru mücadelesi yapacağız. Biz teşekkür ederiz. Zamanında müdahale etmemize fırsat verdiniz istişare içerinde olmamızın faydası gördük. Şuan çekirgeler toplu halde burada duruyor. Bakanlığımız gönderdiği ilaçlarla birlikte ilaçlama yapacağız. Bunu yapmamızdaki sebep çekirgeler bu dönemde yavru döneminde uyuşuk ve hareketsiz oluyor.  Şuan bir dekarlık alanda yaptığımız ilaçlama ile binlerce dönüm alandaki zararlıyı engelleyeceğiz. İlerleyen dönemde çiftçiler çekirge ile mücadele ettiği zaman buradan ovaya diğer bitkilere yayıldığı zaman hem zaman kaybı oluyor hem de maddi kayıp oluyor. Biz şuan yerinde mücadele yapacağız. Ben herkese teşekkür ederim bu gerçekten çok önemli olay.  Bizlerin bu çalışması milli ekonomiye  katkı sağlıyor çiftçimizin zaman kaybını engellemiş oluyoruz” şeklinde konuştu. 
İlçe Müdürü Çerçi popülasyon yoğunluğu görülen yerlerdeki vatandaşların  Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile  irtibata geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.