Dr. Temel, 18 Mart Zaferiyle ilgili mesaj yayımladı

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Temel, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı Zaferinin 106. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Güncel 18.03.2021 09:31:00 0
Dr. Temel, 18 Mart Zaferiyle ilgili mesaj yayımladı

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Temel, 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı Zaferinin 106. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dr. Temel, Çanakkale Zaferinin, Kurtuluş Savaşında verilen bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağı olduğunu söyledi. 
Opr. Dr.  Temel mesajında şu ifadelere yer verdi; ““106 yıl önce Türk milleti, büyük bir kahramanlık göstererek, vatanına duyduğu fedakarlıkla Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu zafer Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını dünyaya ilan eden destan olarak tarihte ki yerini almıştır.  Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır. Dedelerimiz Çanakkale’de yokluk içinde düşmanla savaşarak zafere kavuşmuşlardır. Bu zafer aziz Türk milletinin üstün gayreti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile gerçekleşmiştir. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerimizden bize emanettir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Haber Merkezi