Dinamik Denetim Modeli aralıksız devam ediyor

Osmaniye’ de normalleşmenin sağlanması için gerçekleştirilen Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde, tüm yaşam alanlarında denetimler devam ediyor.

Güncel 5.04.2021 16:40:00 0
Dinamik Denetim Modeli aralıksız devam ediyor

Sağlık Bakanlığının açıkladığı son Kovid-19 haritasında Çok Yüksek Riskli Şehirler kategorisinde yerini koruyan Osmaniye’ de normalleşmenin sağlanması için gerçekleştirilen Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde, tüm yaşam alanlarında denetimler devam ediyor. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, esnaf ve vatandaşlar maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyması konusunda bilgilendirildi. 
Merkez Musa Şahin Bulvarında gerçekleştirilen denetimlere  Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık katıldı. Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı gruplar halinde yapılan denetimler ilin diğer yaşam alanlarında da gerçekleştirildi.
Denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarımızdan maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassasiyet göstermelerini, bulaşın önemli kaynaklarından olan ev, akraba, komşu ve taziye ziyaretlerini ertelemelerini isteyen Vali Yılmaz, vaka sayısının yükselmekte olduğunu ifade ederek, “Tüm vatandaşlarımızın bu mücadelede desteğine ihtiyacımız var. Bunu ancak hep birlikte başarabiliriz.” dedi.
Dinamik denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Dinamik denetim modeline göre her gün aralıksız yaptığımız denetimlerimize bugün de devam ediyoruz. Bütün cadde ve sokaklarımızda, kontrol ve denetim faaliyetlerimizi en etkin şekilde sürdürüyoruz. Kaymakamlarımız, il müdürlerimiz, daire amirlerimiz de alanda denetim yapıyorlar. Hep birlikte kurallara hassasiyetle uymak zorundayız. Çünkü çok yüksek riskli iller arasındayız ve maalesef artış devam etmektedir. Bu artışı durdurmak ve bitirmek bizim elimizde. Bunun yolu da hep birlikte mücadele etmek. Bu nedenle vatandaşlarımızdan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uymalarını, yayılımın en önemli sebeplerinden olan ev, akraba, komşu ve taziye ziyaretlerini yapmamalarını bir kez daha ısrarla talep ediyorum.” diye konuştu.

Osmaniye Valiliği