CGC’den MHP’ye “AYRIMCILIK” tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye İl Başkanlığının, "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programında basın mensuplarını ayrıştırması tepkilere sebep oldu.

Güncel 8.11.2021 14:46:00 0
CGC’den MHP’ye “AYRIMCILIK” tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye İl Başkanlığının, "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programında basın mensuplarını ayrıştırması tepkilere sebep oldu.

MHP Genel Başkanı hemşerimiz Dr.Devlet Bahçeli’nin talimatıyla başlatılan "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programının Osmaniye ayağında bir dizi ziyaretlerde bulunuldu.

MHP İl Teşkilatının parti üst düzey yetkililerle, programın başlangıç toplantısına seçtiği bazı basın mensuplarını çağırması, 70 üyesi bulunan 17 yıllık mazisi olan CGC üyelerini davet etmeyerek ayrımcı bir tavır sergilemesi tepki çekti.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, bütün üyelerinin çok sevdiği, saygı duyduğu hemşerimiz MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin il teşkilatının ayrımcı tutumuna üzüldüğünü belirtti.

Bahçeli’nin konuşmalarında hemşerilerini bağrına bastığını, kucakladığını ve ayrımcılık yapmadığını anımsatan Cihangir, MHP İl Teşkilatının Bahçeli’nin kucaklayıcı, yapıcı, birleştirici tutumuna ters düştüğünü kaydetti.

Cemiyetlerinin Osmaniye’nin en faal STK’larından olduğunu hatırlatan Cihangir, “Adım adım Anadolu’yu gezen MHP, Devlet Bey’in memleketinde 17 yıldır her yerde ayak izi olan bir cemiyeti yok sayması kabul edilemez. MHP İl Teşkilatı, programın ana ruhuna da uygun olmayan bir davranış sergilemiştir. Bu ciddiyetsizlik ilk de değildir. İl teşkilatının bundan önceki toplantılarına da cemiyet üyelerimiz davet edilmemiştir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 24 Temmuz Basın Bayramında da MHP İl Yönetiminin ayrımcı tutumu devam etmiştir.”

Cihangir, basın meslek kuruluşu olarak hiç bir partinin arka bahçesi olmadıklarını, karşısında durmadıklarını ifade ederek bölücü örgütlerle bağlantısı olan siyasi partiler hariç tüm siyasi partilere kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Cihangir, MHP Genel Başkanı hemşerimiz Bahçeli’ye bu ve diğer yaşanan konularla ilgili bir rapor hazırlayarak sunacaklarını sözlerine ekledi. CGC