“Börü II” Yarış pistine çıktı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından tasarlanan Elektrikli Aracı "Börü II" Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katıldı.

Güncel 23.07.2022 15:48:00 0
“Börü II” Yarış pistine çıktı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından tasarlanan Elektrikli Aracı "Börü II" Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katıldı. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’da yarışmanın yapıldığı İzmit’in Körfez ilçesinde OKÜ takımının yanında yer alarak moral verdi. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER)  Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan'ın danışmanlığını  yaptığı "OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı"  tarafından tasarlanan OKÜ elektrikli aracı "Börü II", Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana  düzenlenen ve bu yıl  TEKNOFEST Teknoloji   yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışlarına katılan 60 araçtan teknik kontrolleri geçerek İzmit Körfez Yarış  Pisti'ne  çıkmaya hak kazanan 34 araç içinde yer aldı. 
İlk gün yarışlarında 2. Etapta yarışmalara katılarak 15 tur atan OKÜ elektrikli aracı "Börü II", ikinci gün yarışları için de hazırlıklarını sürdürdü. Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nın yapılacağı İzmit Körfez Yarış Pisti’ne giderek OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı’nın yanında yer aldı ve yarış öncesinde takıma moral verdi. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Elektrikli Aracı "Börü II"yi yakından inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun'dan Börü II hakkında bilgi alarak, Börü II'ye ve "OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı" na yarışmada başarılar diledi. 
Konuyla ilgili olarak Rektör Uzun şunları söyledi; “Elektromobil ve Hidromobil olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışlar ile elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanmaktadır”
OKÜ