Bilinçsiz internet kullanımından doğacak risklere dikkat çekildi

Kadirli 15 Temmuz imam hatip ortaokulu ve Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi farkındalık oluşturacak güzel bir projeye daha imza attılar.

Eğitim 3.05.2021 23:12:00 0
Bilinçsiz internet kullanımından doğacak risklere dikkat çekildi

Öğrencilerin internet ve teknolojiden uzaklaştırılması yerine internet ve teknolojiyi bilinçli kullanmalarının faydalarına dikkat çekildi.

Kuruculuğunu 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu ve Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezinin yaptığı, yurt içi ve yurt dışından 5 okul, 7 öğretmen ve 30 öğrencinin birlikte yürüttüğü “Dijital risklere karşı gardını al” anlamına gelen “Be on your guard against digital risks” isimli eTwinning projesi ile öğrencilerin bilinçli internet kullanmalarının faydaları kadar bilinçsiz internet kullanımından doğacak risklere dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde dijital vatandaşlık, dijital ayak izi ve siber zorbalık konuları üzerine alanında uzman kişiler tarafından online seminerler verilerek öğrencilerin internet kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi,

Ayrıca kalıcı bilgiler edinmeleri için öğrencilere web 2.0 araçlarının kullanımı konusunda bilgi verilerek zihin haritaları, infografikler, kelime bulutları gibi ürünler oluşturmaları sağlandı. “Be on your guard against digital risks” isimli eTwinning projesi ile öğrencilerin bilgileri edinirken de 21. yüzyıl becerilerinden olan teknoloji kullanımı ve yaratıcılık konusunda da becerilerini arttırmaları ve geliştirmeleri hedeflenmektedir.Proje kurucuları Perihan NERGİZ ve Nurcan AYAS internet ve teknoloji kullanımının çağımızın vazgeçilmez bir gerekliliği olduğunu , öğrencilerin internet ve teknolojiden uzaklaştırılması yerine internet ve teknolojiyi bilinçli kullanmalarının daha faydalı olacağını belirttiler. 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu