'Benimde Bir Mesleğim Var' projesinin sözleşmesi imzalandı

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından "Benimde Bir Mesleğim Var" adlı projenin sözleşmesi imzalandı.

Güncel 4.11.2021 09:33:00 0

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından "Benimde Bir Mesleğim Var" adlı projenin sözleşmesi imzalandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2021 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP 2021) kapsamındaki "Benimde Bir Mesleğim Var" adlı projenin sözleşmesi, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve DOĞAKAGenel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu tarafından imzalandı.
Toprakkale Yolbulan-Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Endüstriyel Otomasyon Alanı açılarak istihdama katkı sağlama amaçlayan proje 16 Ay sürecek olup toplam bütçesinin  1.935.500,00 TL olduğu, bu bütçeden 1.465.000 TL'si DOĞAKA tarafından hibe olarak , 470.500 TL'si ise Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağı bildirildi.
Projede; Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü proje ortağı olarak, Tosyalı Holding Anonim Şirketi, Baştuğ Metalürji Sanayi Anonim Şirketi,  İMC Galvaniz Tel Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, BİTEKS İplik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, İştirakçi ortak olarak yer alıyor.
 
Ayrıca proje kapsamında Endüstriyel Otomasyon Alanı Atölyeleri kurulacak, bu atölyelerde 40 gence eğitimler verilerek en az 20'sinin iştirakçi ortaklarda istihdam edilmesi sağlanacaktır. Osmaniye'de görev yapan Makine Teknolojisi Alanı ve Elektrik/Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden 20'sine eğitici eğitimi verileceği de bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü