"Belki bize en yakın şey ölüm ancak, bu beni korkutmuyor"

Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması yapıldı.

Güncel 25.11.2021 10:39:00 0

Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması yapıldı.
Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Ebru Coşkuner Kolak tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi girişinde yapılan basın açıklamasında 'Kadınlar Ölmeden de hakları aranan bir dünya istiyoruz' denildi.
Kadınların farklı yerlerde farklı zamanlarda yaşam mücadelesi verdikleri sırada öldürüldüğünü söyleyen Başkan Coşkuner Kolak, "Belki bize en yakın şey ölüm ancak, bu beni korkutmuyor. 'Haklı olan her şey için savaşmaya devam edeceğiz' demişti Maria. Mirabel kardeşlerin en küçüğüydü. 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti'nden bize ulaşan kanlı tarihin en genç kahramanıydı. Onlar hak, özgürlük ve varoluş mücadeleleri sebebiyle öldürüldüler. Kadınlar hayatları boyunca farklı isimlerde farklı zamanlarda; hak, özgürlük ve varoluş  mücadelesinde olmuşlardır. Bu özgürlük ve varoluş yolunda kimi zaman sırf kadın olduğu için kütüphaneye alınmayan Virginia Woolf, kimi zaman cepheye gitmek için erkek kılığına giren Halime Çavuş, kimi zaman ırkçılığa karşı çıkan Rosa Parks, kimi zaman öldürülmek pahasına okula giden Afganlı Leyla..." diye konuştu.
"Şiddetin temelinde, cinsiyet eşitsizliği kavramı vardır"
Kadına yönelik yapılan şiddetin temelinde cinsiyet eşitsizliği olduğuna değinen Başkan Coşkuner Kolak açıklamasına şu ifadelerle devam etti, "Yüzyıllar boyunca değişmeyen tek şey ise kadınların bu varoluş mücadelesinde maruz kaldığı  eril şiddet olmuştur. Şiddet değişmemekle birlikte türü ve görünümü çağlar boyunca yenilenerek otorite şiddeti, baba şiddeti, eş şiddeti, akraba şiddeti olarak devam etmiştir. Bu şiddetin temelinde ise cinsiyet eşitsizliği kavramı vardır. Bu sebepten ötürü toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının artırılması ve zihniyet dönüşümünün sağlanması ile olumlu ve etkili adımlar atılabilecektir. Bu nedenle biz Osmaniye Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bugüne kadar yaptığımız gibi, ülkemizde kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz, istismar, tecavüz son buluncaya kadar mücadele etmeye, kadınları şiddet ve şiddetin önlenmesi ile hakları  konusunda bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye devam edeceğimizi kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz. Kadınların ölmeden de haklar elde edebildiği bir dünya istiyoruz." Ümit Kahrıman