Başkan Arıkan “Ülkeyi dolara endekslediler”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmaniye İl başkanı Lütfü Arıkan ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

Güncel 15.01.2022 09:53:00 0
Başkan Arıkan “Ülkeyi dolara endekslediler”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmaniye İl başkanı Lütfü Arıkan  ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.
Ülkenin dolara endekslendiğini ifade eden Başkan Arıkan karanlık tablodan çıkışın ancak Milli Ekonomi Modeli ile mümkün olabileceğini ifade etti.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Osmaniye İl başkanı Lütfü Arıkan  zamlar, döviz kuru ve özelleştirmeler konularında değerlendirmelerde bulundu.
Piyasadaki zam yağmurunun durmadığına dikkat çeken Arıkan, “2002 yılının başından bu yana hükümet piyasada fiyatların düşmesi beklentisinde olduğunu ve bunun için yaptırımlar uygulanacağını çeşitli açıklamalarla dile getirmektedir. Ancak çarşı pazarda temel gıda ürünlerinde yılbaşından bugüne herhangi bir fiyat gerilemesinin olmadığı ortadadır. Tam aksine yılın başladığı ilk dakikalarda açıklanan zamları takiben başta akaryakıt olmak üzere zam sağanağı devam etmektedir. Elbette bunun temel nedeni döviz kurundaki artışın yani Türk Lirası’nın değer kaybının devam etmesidir. Başta Maliye Bakanı olmak üzere ekonomide güvenin tesis edilmesinin çok önemli olduğunu belirten hükümet yetkililerinin bir taraftan kur köpürtmeye devam ederken, diğer taraftan fiyatların düşmesi için duaya sığınmaktan başka bir yol bulamamış olmaları piyasadaki güvensizliğin ve istikrarsızlığın ana nedenidir.” İfadelerini kullandı.
Türk Lirası doların tercümesi oldu
İl Başkanı Arıkan, Bağımsız Türkiye Partisi’nin merhum genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın “Türk Lirasını doların tercümesi haline getirdiler” sözünü hatırlattı ve şöyle devam etti: “1 litre benzinin 1 dolar, 1 kilovat saat elektriğin 10 cent olduğu ülkemizde, hammaddeden enerjiye, dolayısıyla temel gıda ürünlerine kadar hemen her şey dolar kuruna endekslenmiştir. Hükümet son kararı ile mevduatı da kur garantili yaparak dolar bazında endekslemiş oldu. Ebedi genel başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş’ın yıllarca vurgulamış olduğu gibi, “Cebimizdeki Türk Lirası da zaten dolar karşılığı basılmış tercüme paradır.” Yani dolarla maaş almasak da dolar karşılığı olan bir ekonomik yapı ile karşı karşıyayız.“
SATACAK BİR ŞEY KALMAYINCA DÖVİZ FIRLADI
Osmaniye İl Başkanı Lütfü Arıkan   ekonomideki son durum ve özelleştirmeler arasındaki bağlantıyı şöyle ifade etti:  “Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Sayın Hüseyin Baş’ın hafta sonu bir programda açıkladığı gibi aslında bu ekonomik gidişat Ak Parti’nin ilk dönemlerinden beri devam etmektedir. Son dönemde ortaya çıkan tablo Sayın Hüseyin Baş’ın tespiti ile satacak bir şey kalmadığı içindir. “100 tane SEKA olsa onları da babalar gibi satarlar ve milleti uyutmaya devam ederler. Satacak bir şey kalmayınca döviz fırladı, enflasyon fırladı” diyor Sayın Hüseyin Baş.”
KARANLIK TABLODAN ÇIKIŞ MEM İLE MÜMKÜN
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden ancak Milli Ekonomi Modeli ile çıkabileceğini söyleyen Osmaniye İl başkanı Lütfü Arıkan   “Aralık 2021 tarihinden bugüne yaşananlar mirasyedi politikalarla tüketilen kamu varlıklarından sonra sıra vatandaşın cebindekine geldiğini göstermektedir. Bu politikanın devam ettirilmesi halinde vatandaş hızla fakirleşecek, tasarrufları eritilecek ve satın alma gücü yok edilecektir. Bağımsız Türkiye Partisi bu karanlık tablodan çıkış için elinde bir ekonomik modeli olan tek parti olarak vatandaşımızın önünde durmaktadır. Prof. Dr. Haydar Baş’a ait olan Milli Ekonomi Modeli’ni uygulamaya koyacak genel başkana ve yetişmiş kadrolara sahip tek parti Bağımsız Türkiye Partisi’dir. Vatandaşımızın kendi kaderini belirlemesi kendi tercihine bağlıdır. İmkân verilmesi halinde BTP, ülkeyi ve insanını bu karanlık tünelden çıkaracaktır” diyerek sözlerini tamamladı.   BTP Osmaniye İl Başkanlığı