Bahçe de İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü kutlandı

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Cansan İlkokulu Konferans Salonu'nda yapıldı.

12.03.2024 14:55:00 0
Bahçe de İstiklal Marşı

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Cansan İlkokulu Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa ilçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 
Bahçe Atatürk Ortaokulu Müdürü Tamer Üstündağ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Bahçe Atatürk Ortaokulu öğrencisi Gökçensu Medine Aksan tarafından İstiklal Marşının on kıtası okundu. 


Daha sonra Bahçe Atatürk Ortaokulu öğretmenleri tarafından şiirler okundu ve video gösterimi yapıldı. 
Sonrasında Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili kısa belgesel sunumu, Bahçe Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy ile ilgili oratoryo gösterisi, Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü Alkışlayamam' şiirinin işaret dili ile gösterisi yapıldı ve Bahçe Atatürk Ortaokulu müzik öğretmeni eşliğinde öğrenci korosu tarafından şarkılar söyledi.
Program ilçe düzeyinde günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Haber: Ümit KAHRIMAN