Av Yasağı 31 Mayıs’a kadar sürecek

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, su ürünleri av yasağının başladığını açıkladı.

Güncel 6.03.2021 16:04:00 0
Av Yasağı 31 Mayıs’a kadar sürecek


Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, su ürünleri av yasağının başladığını açıkladı.
İl Müdürü Bulut, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince 1 Mart  - 31 Mayıs tarihleri arasındaki 3 aylık dönemde yasak başladığını kaydetti.
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, Osmaniye il genelinde iç sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla sazan, sudak, tatlı su levreği, yayın, kadife, siraz ve diğer sazangillerin ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasaklandığını söyledi. 
Tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan bu tarih aralığında, mevcut av yasağına uyması noktasında gerekli hassasiyetin göstermesini isteyen Bulut, "İlimiz tatlı su balıklarının çoğunluğunun üreme dönemi olan 1 Mart–31 Mayıs ve 1 Nisan–30 Haziran tarihleri arasındaki mevcut av yasağına uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olunması, bu hususta vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır. Avlananlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü