Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. Yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96. Yıldönümü nedeniyle Tren İstasyonunda tören düzenlendi.

Güncel 15.01.2021 17:24:00 0
Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. Yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 96. Yıldönümü nedeniyle Tren İstasyonunda tören düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının bir gün öncesinde yapılan törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara,  Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ömer Korkmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Devlet Demir Yolları Tren İstasyonuna Atatürk’ün temsili gelişiyle başlayan tören, izcilerin Türk Bayrağını Vali Yılmaz’a vermesiyle devam etti. İzciler; “Rengini şehitlerimizin kanından alan, ulusumuzun sembolü olan, onur ve şerefle taşıdığımız, Şerefli Ay Yıldızlı Bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyoruz." diyerek, Bayrağımızı Vali Yılmaz’a teslim ettiler. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Şanlı Al Bayrağımızı öpüyor ve teslim alıyorum.” diyerek bayrağımızı öperek teslim aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Mehter takımı gösteri yaptı. 

Devlet Bahçeli Meydanında yer alan Atatürk anıtı önünde devam eden törende Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Atatürk anıtına çelenk koyarak şeref defterini imzaladı. Vali Yılmaz şeref defterine şu satırları yazdı; “Bugün Güzel Osmaniye’mizi ziyaretinde, halkımız tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanarak, şehrimizi onurlandıran; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 96. Yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Vatan toprağı diye bastığımız, her yamacında Ay Yıldızlı Bayrağımızı mavi göklerde dalgalandırmanın gururunu yaşadığımız bu memleketi; vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Osmaniye Kuva-i Milliye Kahramanlarımıza borçluyuz. Mert ve Yiğit Anadolu halkımız, milli mücadelede ilk kurşunu bu topraklarda atarak, ilk kıvılcımı parlatıp, vatan için umudu, direniş için cesareti başlatmıştır. Biliyoruz ki;  şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit olmayı büyük bir onur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bundan 96 yıl önce Osmaniye’mizde ağırlamak, Türk Milletinin şerefli tarihinde gururla yerini almıştır. İşte bu gururla Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanını korumak için birçok Şehit veren ilimizde ve ülkemizde muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılması yolunda büyük gayret sarf ederek, canla başla çalışmaktayız. Gayemiz; toprağını sıksan şühedanın fışkıracağı ve eşsiz güzelliklere sahip Osmaniye’mizi cazibe merkezi olan bir şehir haline getirerek, geleceğin model şehirlerinden bir tanesi yapmaktır. “Eşsiz Kahramanlarımız; siz rahat uyuyun, bu memleket bizlere emanet” sözünün hakkını veren Türk Milleti büyük girişim hamlesini gerçekleştirme gayreti içerisindedir. Artık kendi ihasını, sihasını ve tankını üreten gelişmiş bir teknolojik altyapıya sahibiz. Türk savunma sanayimizde Türk Mühendislerimizin kabiliyetiyle ülkemizin semalarında süzülen, göklerin yeni kartalı; Akıncılarımızla, uzaya gönderdiğimiz 4. uydumuz olan; TÜRKSAT 5A’mızla yeniden tarih yazmaya hazır güçlü Türkiye’yiz.

Ezelden beridir hür doğduk hür yaşarız,
Sınamayın gücümüzü sığmaz taşarız,

Unutmayın ki bizler; Kahraman Türk Milletinin cesur evlatlarıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. yılını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Tören, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi. 

Osmaniye Valiliği