Çukurova Üniversitesi'nde Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi'nde Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor

Osmaniye'nin Kültür değerlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen ?Sevgi Çocukları Kültür Gezisi? programı çerçevesinde Adana?lı öğrenciler Sumbas?ı gezdi.

Öğrenciler, Sumbas Eski Camii ve Sumbas Binali Yıldırım Yatılı Bölge Okulunu gezdiler.

Sumbas Eski Camiini ziyaret esnasında gezi hakkında bilgi veren Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur; ?Adana Valiliği İl Sosyal Etüt v Proje Müdürlüğü 2010 tarihinden beri hayırsever kişi ve kuruluşların yardım ve destekleri ile Adana İl Merkezinde çeşitli okullardaki öğrencileri 9. dönemdir " Haydi çocuklar bir adım daha" sloganıyla Ekim-2013 -Haziran 2014 tarihleri arasında 39 birimde 24 ayrı dalda 100 eğitim salonunda 2.295 öğrenci ile sportif ve kültürel faaliyetlere devam etmektedirler.

Bu projenin amacı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bu kültür gezisi ile de çevreyi ve Osmaniye İlimizin kültürel değerlerinin tanıtılması amaçlanmıştır.

Kadirli Alacami-Harkaçtı Köyü Eğitim ve Kültür kompleksi, Sumbas Eski Cami-Karatepe Açık Hava Müzesi- Kastabala Örenyeri ve Toprakkale kalesi ile Osmaniye İlimizi gezdireceğiz.

Bu programın hazırlanmasında destek ve katkılarından dolayı Osmaniye ve Adana Valiliklerimize Kadirli, Sumbas ve Toprakkale Kaymakamlıklarımıza, gruba öğle yemeğini ikram eden Sumbas İlçesi Yatılı Bölge Okulu Müdürlüğüne, Osmaniye İl Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ederiz.? Dedi. Süleyman Dede Berk

Editör: Haber Merkezi