Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Osmaniye?de, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilan edilen "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Sağlık 31.12.2013 08:21:00 0
Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Osmaniye?de, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından ilan edilen "2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

 

Musa Şahin Bulvarında toplanan kalabalık, Atatürk Caddesi ve Dr.Sadık Ahmet Caddesinden eski valilik binası önündeki Atatürk Anıtına yürüdü.

 

Burada basın açıklaması yapan Sağlık İl Müdürü Mehmet Cingöz, modern toplumun en büyük sorunlarından biri olan hareketsiz yaşamın beraberindeki sağlık problemlerine dikkati çekmek için etkinlik düzenlediğini söyledi.

 

Yeni yılın Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından ?Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı? ilan edildiğine dikkat çeken Cingöz, şunları kaydetti:

?Ülke genelinde, illerde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Bizlerde kentimizde bu yürüyüşü yaptık. Etkinliğimizde, daha önce de olduğu gibi obezite hastalığına dikkat çekmek istiyorum. Bilindiği gibi obezite önlenebilir bir hastalıktır. Bu hastalığa bağlı, kalp damar hastalıkları, tansiyon, şeker gibi hastalıkların önlenmesi obeziteden korunmayla olur. Bunun için de sağlıklı ve dengeli beslenmek, hayatımıza hareketi mutlak suretle katmakla olacaktır. 2014 yılında kentimizdeki vatandaşlarımıza hareketli yaşam, sağlıklı beslenme diliyorum. Hep birlikte inşallah sağlıklı nesilleri oluşturacağız.?

 

Katılımcılara, broşür dağıtıldı.

 

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Halit Deveci, Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cem Uraldı, Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya ve vatandaşlar katıldı. Ümit Kahrıman