Gençlik merkezi kursları başladı

Osmaniye Atatürk Gençlik Merkezi bu yılda 15 farklı branşta 300 gence ücretsiz olarak kurslar vermeye başladı.

Eğitim 14.12.2013 08:01:15 0
Gençlik merkezi kursları başladı

Osmaniye Atatürk Gençlik Merkezi bu yılda 15 farklı branşta 300 gence ücretsiz olarak kurslar vermeye başladı.

 

Gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmek amacı ile kurulan Atatürk Gençlik Merkezinde 2014 eğitim dönemi kayıtlarının başladığı bildirildi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, her yıl yüzlerce gence çeşitli dallarda eğitim veren Gençlik Merkezi bu yıl yaklaşık 300 gence 15 farklı branşta ücretsiz kurslar verildiğini bildirdi.

 

Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar öğrencilerin talebi ve ihtiyacına göre düzenlendiğini kaydeden Demir, şunları kaydetti:

?Hedefi lise ve üniversiteye girmek olan gençlere üniversite hazırlık kursları verilirken, okul veya iş temposundan arta kalan zamanlarını değerlendirmek isteyenler ise müzik veya kişisel gelişim kursları alabilmekte. Hazırlanan programlarda gençlerin isteğine göre hareket eden eğitmenler Bağlama, Ney, Keman, Gitar, Resim, Satranç, Mangala, Bilgisayar, İngilizce, Osmanlıca gibi daha birçok aktivitenin bulunduğu kurs programları ile gençlerin geleceğine yön veriyor.?

 

Devam eden kurslar hakkında bilgi veren Demir, sınıflar, atölyeler, sahne, ile gençlere her türlü imkanı sunan Osmaniye Atatürk Gençlik Merkezi'nde Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık, Halk Oyunları, Resim, Gitar, Keman, Tiyatro, Ney, Bağlama, İngilizce ve Bilgisayar kursları olduğunu belirtti.

 

Demir, ?Merkezimizde devam eden sosyal, kültürel kursların yanı sıra  sportif kurslarda yer veren gençlik merkezi Kick boks,Okçuluk, Taekwondo, Beyzbol-Softbol branşlarında da kayıt almaktadır.? Dedi.

 

 

Gençlik merkezinde kurs, kamp ve gezilerle yıl boyu devam eden etkinliklere katılan gençlerin aynı zamanda bir araya gelerek zamanlarını monopoly, jenga, tabu, play-station vb. oyunlar oynayarak değerlendirdiğini hatırlatan Demir, ?Kantinimizde sohbet ederek, tanışma, kaynaşma imkanı buluyorlar. Gençlerimize sadece gençlik merkezimizi ziyaret etmek ve kayıt yaptırmak kalıyor.? Diye konuştu. 

Haber Merkezi