Kız Meslek Lisesinde yeni bölüm açıldı

Osmaniye Merkez Mehmet Akif Ersoy Kız Meslek Lisesinde, yiyecek içecek hizmetleri ve yaşlı bakım hizmetleri bölümü açılışı yapıldı.

Eğitim 3.12.2013 08:10:25 0
Kız Meslek Lisesinde yeni bölüm açıldı

Osmaniye Merkez Mehmet Akif Ersoy Kız Meslek Lisesinde, yiyecek içecek hizmetleri ve yaşlı bakım hizmetleri bölümü açılışı yapıldı.

Düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bayram Kaymak, ve Musa Şahin, İl Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Hüseyin İçli, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Uğur Karayiğit, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış Kurdelesini Öğrenciler ile birlikte kesen Müdür Kadir Kılıç, beraberindekiler ile birlikte bölümleri gezerek  atölye öğretmenlerinden bilgiler alarak başarılar diledi. Program, öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle devam etti. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Dallarında; Mutfak, Pastacılık, Servis, Bar ve Hosteslik gibi konularda eğitim verileceği, amacın hosteslik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek olduğu belirtildi. Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olan  öğrencilerin, seçtikleri dal-meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek  ünitelerinde, Pastanelerde, Kurum mutfaklarında, Kafeterya, bar ve restoranlarda, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde, fuar, kongre, otobüs-tren, hava yollarının yer  hizmetleri ve uçaklar gibi yerlerde çalışabilecekleri kaydedildi.

HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANINA YOĞUN İLGİ
Hasta ve yaşlı bakım hizmetleri alanının açılmasında ki amacın ise Türkiye'de ki bu eksikliği gidermek ve kalifiye eleman yetiştirmeye çalışmak olduğu belirtildi.

Okulda yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanına ilginin yoğun olduğu bu alanda okuyan toplam öğrenci sayısının ise 124 olduğu kaydedildi.


Mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimlerini de tamamladıktan sonra kamu ve özel sektöre ait Huzurevleri, bakımevleri ile yaşlı dinlenme evleri, hastaneler, polikliniklerde istihdam imkânları bulunmakta olduğu, ayrıca, yaşlı, hasta ve engellilerin evlerde bakımı giderek yaygınlaştığı bu nedenle evlerde bakım hizmetlerinde de çalışabilecekleri öğrenildi. Haber Merkezi