Sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler

Kadirli ilçesinde, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarını ziyaret etti.

Sağlık 2.12.2013 08:03:49 0
Sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler

Kadirli ilçesinde, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarını ziyaret etti.

 

Devlet Hastanesi Başhekim Şamil Gerek, ziyarette, faaliyetleri hakkında bilgiler verererek, 150 yatak kapasiteli hastanede 573 personel görev yaptığını söyledi.

 

Günde ortalama bin 500 hastaya bakıldığını ve en güzel hizmeti verdiklerini ifade eden Gerek, şunları kaydetti:

"Hastanemiz, konum itibariyle Andırın, Sumbas ve Göksun, ilçelerinden de hasta alıyor.  İnsan odaklı hizmetlerde memnuniyeti en az sağlık kadar önemli. Daha önceleri başka hastanelere gitmek zorunda kaldığımız birçok konu da çözülmüş durumda. Endoskopi ve emar ve tomografi cihazlarımız günlük olarak hastalarımıza hizmet veriyor. En son olarak kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezini oluşturduk. Odamız hazır. Osmaniye'den gelecek ekibi bekliyoruz.''

 

Daha sonra Kadirli Devlet Hastanesi ile ilgili kısa bir tanıtım filmi izleyen sivil toplum temsilcileri, Başhekim Gerek ve yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

 

Sivil toplum örgütü temsilcileri, daha sonra Kadirli Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni de  ziyaret etti.

 

Merkezin Başhekimi Mine Ortak Çakar ile Müdürü Ahmet Baraklı, çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

 

Çakar, ortalama her hekimin günlük 20 ile 25 hastaya hizmet verdiğini, Kadirli ve çevre ilçelerden gelen hastalarla ortalama günlük hasta sayısının 300 ile 350 olduğunu söyledi.

 

Ziyaretlere, Kadirli Andırın Gelişim Platformu Başkanı Mustafa Demirci, Kadirli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Örtlek, Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Tunç, Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan, Dost Eller Derneği Başkanı Gürsel Kraker, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve yönetim kurulu üyeleri Fazlı Uysak ve Menderes Özat ile Kadirli Haber Net sahibi Hanifi Dörtgöz da katıldı.

Menderes Özat