"OSB'lerin bulunduğu şehirlerde ekonomi daha iyi"

Kadirli Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal, organize sanayi bölgelerinin (Osb) bulunduğu şehirlerde ekonominin daha iyi olduğunu söyledi.

Ekonomi 29.11.2013 07:48:06 0

Kadirli Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal, organize sanayi bölgelerinin (Osb) bulunduğu şehirlerde ekonominin daha iyi olduğunu söyledi.

 

Kastal, Kadirli Gazeteciler Camiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve basın mensuplarının kendisini ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kadirli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliğine genç yaşta girdiğini ifade ederek, Türkiye'de yer fıstığı ve turp sektöründe tartışmasız söz sahibi bir coğrafyanın belirgin özelliğiyle marka olamadığına dikkat çekti.

 

Ticaret odasının başkanı olarak başından bu yana kayıt dışı, merdiven altı ve fason üretimin karşısında durduğunu dile getiren Kastal, şunları kaydetti:

"Kadirli'de bir yandan üretimi desteklerken bir yandan da üretime yasal formasyon kazandırmak için yönetim kurulumla çaba gösterdim. Organize sanayi bizim rüyamızdı. Birçok ile nasip olmayan Osb'nin Kadirli'ye kazandırılması bölgenin ekonomik tarihindeki en başarılı süreçtir. Osb'lerin bulunduğu şehirlerde ekonomi daha iyi. Bundan sonra iş, genç iş adamlarına düşüyor. Eminim bizden alacakları bayrağı daha ileriye ve daha yükseğe taşıyacaklardır."

Cemiyet Başkanı Kaya ise Kadirli Ticaret Odası'nın ilçenin geleceğini belirlemede önemli noktalarından olduğunu vurguladı.

Gazeteciler olarak Osb'deki pozitif gelişmeleri ve bu gelişmelerdeki Kadirli Ticaret Odası'nın katkılarını başından bu yana dikkatle izlediklerini belirten Kaya,Kadirli'deki sanayileşme sürecinin topluma katkısının farkında olduklarını kaydetti. Menderes Özat