Emniyetin projesiyle hayata tutunacaklar

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı ?Haydi Gençler Geleceğe? projesi ile 26 genç çeşitli kurslar sayesinde iş imkanı bularak hayata tutunacak.

Eğitim 28.11.2013 08:19:47 0
Emniyetin projesiyle hayata tutunacaklar

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı ?Haydi Gençler Geleceğe? projesi ile 26 genç çeşitli kurslar sayesinde iş imkanı bularak hayata tutunacak.

 

Proje ile ilgili makamında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ?Haydi Gençler Geleceğe? projesinin 7 ay devam edeceğini ve 15-19 yaş arası 26 gencin pastacılık, hijyenik gıda ürünleri üretimi eğitimi, garson, komi yetiştirme kurslarına katılacağını belirtti.

 

Gençlerin, göçle gelen ve kenar mahallelerde yaşayan yoksul ve parçalanmış ailelerin çocukları olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Ceren, ?Bölgemiz özellikleri itibariyle gençlerin meslek edinememesi ve sosyal etkinliklerden uzak kalması onları değişik davranışlara yönelmelerine sebep olmaktadır. Gençlerimiz kendilerine ve ailelerine zarar verir duruma gelmektedir. Özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, suça sürüklenmelerini engellemek ve onlara iş istihdamı sağlamayı, ilgi alanı yaratmayı, programlı çalışmayı ve takım ruhunu vererek içlerindeki gizli kalmış yeteneği ortaya çıkartarak bu çalışmaları da sosyal ve kültürel etkinliklerle destekleyerek sağlıklı düşünen, toplumla barışık bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.? diye konuştu.

 

Projenin ilerleyen günlerinde sosyal, sportif ve kültürel aktiviteler yapılacağını, hafta sonları il içi ve il dışı piknik, sinema, tiyatro ve müze gezileri düzenleneceğini de belirten Ceren, ?Böylelikle gençlerimizin fiziksel, sosyal ve kültürel olarak gelişimleri sağlanmaya çalışılacak, proje sonunda ise proje kapsamındaki gençlerimiz ilimizde çeşitli yerlerde istihdam edilecekler.? dedi.

 

İl Emniyet Müdürü Ceren, proje kapsamında kurs gören gençlere çeşitli hediyeler takdim etti. Ali Cihangir