Öğretmenlik kutsal, öğretmenler eli öpülesidir

Osmaniye'de, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Eğitim 26.11.2013 08:28:22 0
Öğretmenlik kutsal, öğretmenler eli öpülesidir

Osmaniye'de, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Tören, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'ın, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

 

Daha sonra Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, AK Parti milletvekili Suat Önal, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ve beraberindekiler, Cebelibereket Kültür Merkezindeki programda, karma resim sergisini gezdi. 

 

Program, emekliye ayrılan ve göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşmaların yapılmasıyla başladı.

 

Vali Oduncu, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal, öğretmenlerin eli öpülesi olduğunu çünkü çocukları onların yetiştirdiğini söyledi.

 

Gelecek nesilleri öğretmenlerin yetiştirdiğini ifade eden Oduncu, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi ve beni de yetiştiren bir öğretmendi. İlkokul öğretmenimi arar sorar, ara sıra ziyaretine gider, elini öperim. Sadece, öğretmenler gününde bu mesleğin iyi olduğunu söylüyorsak, eksik yapıyoruzdur. Osmaniye'den sorumlu yöneticiler olarak kentimizde okula gidemeyen veya kış gününde okula ayakları üşüyerek giden, giysi bulamayan çocuklarımız varsa bunlara sahip çıkmak zorundayız. Geleceği iyi bir kent bekliyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmek zorundayız. Eğitim işini sadece öğretmenlere bırakmakta yanlış bunu hep birlikte başarmalıyız.Osmaniye'de yanlış bir şeyler varsa bunun sorumlusu bizleriz. Gelin bu çocuklara hep birlikte sahip çıkalım. Gençlerimizi her alanda daha iyi yetiştirelim."

 

Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenliği en çok fedakarlık isteyen meslek olarak nitelendirdiğini, böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

 

Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Vali Oduncu, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve çiçek verdi.

 

Program, öğretmenlerden oluşan Zeybek ekibinin gösterisi ile sona erdi. Ali Cihangir