Cezaevi firarisi sahte kimlikle yakalandı

Osmaniye?de hakkında altı suçtan 16 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 1 yıl önce cezaevinden firar eden hükümlü, ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı.

Asayiş 26.11.2013 08:01:39 0
Cezaevi firarisi sahte kimlikle yakalandı

Osmaniye?de hakkında altı suçtan 16 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 1 yıl önce cezaevinden firar eden hükümlü, ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı.

 

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde, diğer şube görevlilerinin de katılımıyla çeşitli suçlardan aranan zanlı ve hükümlülerin yakalanmasına yönelik birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

Operasyonda, 1 yıl önce Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden Mustafa Y. (30) ağabeyi adına düzenlenmiş sahte kimlikle Kurtuluş Mahallesi'ndeki halasına ait evde gözaltına alındı.

 

Hükümlünün sorgulamasında, "Hükümlü veya tutuklunun kaçması, nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlal etme ve hırsızlık" gibi 6 suçtan 16 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi.

 

Mustafa Y, işlemlerinin ardından T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Haber Merkezi