Çadırkentte Çocuk Felci Aşısına Başlandı

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentte çocuk felci aşısına başlandığını bildirdi.

Sağlık 21.11.2013 07:46:00 0
Çadırkentte Çocuk Felci Aşısına Başlandı

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırkentte çocuk felci aşısına başlandığını bildirdi.

Halk Sağlı Müdürü Alper Latif Boz, yaptığı açıklamada, çocuk felci ile mücadelede en etkili yolun aşı olduğunu belirtti.

Türkiye'de 1998'den bu yana çocuk felci vakası görülmediğini, bir yaş altı çocuklara aile hekimliklerince rutin aşı uygulandığını vurgulayan Boz, şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Suriye'de vahşi çocuk felci virüsünün varlığı ve buna bağlı vakalar olduğu açıklanmıştır. Suriye ile uzun sınırımız ve yoğun nüfus hareketleri nedeniyle ülkemiz de virüsün taşınması riski altındadır. Osmaniye'de de kamplardaki Suriyeli 0-59 ay arasındaki çocuklar aşılanacak. Kamp dışında yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere riskli ülkelerden gelenlerin bulundukları bölgeler, hastalığın yayılımı açısından riskli bölgelerdeki 0-59 ay arası çocuklar kapı kapı dolaşılarak aşılanacak. Türk ya da yabancı uyruklu tüm nüfusa en az bir ay ara ile iki tur halinde aşı uygulaması tavsiye edilmiştir."

Birinci tur aşı uygulamasının 18-24 Kasım tarihleri arasında yapılamaya başlandığını, aşılama çalışmalarının Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip ve aşı istasyonları ile gerçekleştirileceğini belirten Boz, şu bilgileri verdi:

"Aşı ekipleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne ait yaka kartı taşıyacak. Aşılar 0-59 aylık çocuklara ağızdan iki damla verilmek suretiyle yapılacak. Çocuklarımızın rutin aşıları aile hekimliğince yapılmaya devam edilecek. Çeşitli sebeplerle aşısı yapılamayan çocuklar, Aile Sağlığı Merkezi'nde aşılanacak."  Süleyman Dede Berk