Neva Musiki Cemiyeti eğitimlere başlıyor

Osmaniye Neva Mûsikî Cemiyeti başkanı Nazım Günay, 30 Eylül 2013 akşamı eğitime başlayacaklarını bildirdi.

Kültür Sanat 24.09.2013 08:31:14 0
Neva Musiki Cemiyeti eğitimlere başlıyor

Osmaniye Neva Mûsikî Cemiyeti başkanı Nazım Günay, 30 Eylül 2013 akşamı eğitime başlayacaklarını bildirdi.

 

Günay, yaptığı açıklamada, bu yıl daha renkli bir eğitim dönemi yaşanacağını, cemiyete yeni isimlerin katılacağını belirtti.

 

Neva Mûsikî Cemiyetinin aile olduğunu anlatan Günay, şunları kaydetti:

?Cemiyetimiz, yeni katılımlarla daha bir güzel olacaktır. Bu arada şunu da açıklamakta fayda görüyorum: Çeşitli ortamlarda karşılaştığımız dostlar ?Ben de aranıza katılmak istiyorum ama bende ses yok?? diyorlar. Ben böyle düşünen arkadaşlara ?Müziği seviyorsanız, gelin.. sadece müziği sevmeniz yeterli?? diyorum. Biz, güzel insanları, hoş insanları aramızda görmek istiyoruz? Cemiyetimizdeki insanların haftada bir görüşmelerine rağmen birbirlerini özlemeleri ve o günü iple çekmeleri beni çok mutlu ediyor.?

 

2010 yılında çalışmalara başlayan Osmaniye Neva Mûsikî Cemiyeti mensuplarının kaliteden taviz vermediğini ve bu sebeple de sanatseverlerin beğenisini kazandığını söyledi.

 

Her yıl mayıs sonlarında bir KONSER; mart başlarında da bir yemekli FASIL yapmayı gelenek haline getirdiklerini ifade eden Günay, ?Yaptığımız etkinlikler sadece Osmaniyeli sanatseverlerden değil komşu il ve ilçelerden gelenlerden de beğeni toplamış ve Osmaniye?mize puan kazandırmıştır. Giden valimiz Celalettin Cerrah ikinci konserimize katılmış, çok beğenmiş ve konserden sonra: ?Son iki yılı yok sayıyorum? demişti. Ayrıca Muhayyer faslımıza da katılmış; ?faslın ve organizasyonun çok güzel? olduğunu ifade etmişti.? Diye konuştu.

 

Günay, müzikseverleri 30 Eylül 2013?te başlayan çalışmalara, mart başı ya da şubat sonundaki geleneksel FASIL?a, mayıs sonlarındaki geleneksel Bahar Konsere şimdiden davet etti. Haber Merkezi