Gençler, Türk devletini ilelebet yaşatacak

Osmaniye de, 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı

Kültür Sanat 21.05.2013 09:10:41 0
Gençler, Türk devletini ilelebet yaşatacak

Osmaniye de, 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Kutlamalarda gençlerin gösterisi büyük beğeni topladı.

Devlet Bahçeli Meydanındaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Demir, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın, milletin ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile çıktığı ve zaferle sonuçlandırdığı yolculuğun ilk adımı olduğunu söyledi.

Gençlerin, milletin temel direği ve dinamiği olduğunu kaydeden Demir, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Cumhuriyet onların omuzları üzerinde yükselecek. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki gençliğine güvendiyse, 2023 hedefinde de, gençlerin vatan, millet sevdasına, manevi duygulara bağlılığına inanılmaktadır. 19 Mayıs, tarih sahnesinde Milletimizin bir defa daha şaha kalkışının başlangıç günü, milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin, Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs, geleceğimizin teminatı olan gençliğe güven günüdür. Gençlerimiz, farklı yetenek ve ilgi alanına sahiptir. Birbirini tamamlayacak, spor, eğitim, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaklar ve bu büyük devleti sonsuza dek yaşatacaklardır” diye konuştu.

Törende, halk oyunları, güreş, zeybek, jimnastik, teakwondo gösterisi yapıldı. Osmaniye Konaklama Merkezinde kalan Suriyeli gençlerin halk oyunları gösterisi, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

Osmaniye Valisi Vekili Ali Çağlar, ulusal müsabakalar ve gençlik haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödül verdi. Ümit Kahrıman