Yarışmaya 35 bin kişi başvurdu

Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Peygamberimiz Hazreti Muhammedin hayatını anlatan Osmaniye O nu SAV Okuyor kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kültür Sanat 29.04.2013 08:49:23 0
Yarışmaya 35 bin kişi başvurdu

Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Peygamberimiz Hazreti Muhammedin hayatını anlatan Osmaniye O nu SAV Okuyor  kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

7 Ocak Stadyumunda gerçekleştirilen ödül programında,  yetişkinler, üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri kategorilerinde yarışmaya katılarak birinci olanlara umre ödülleri verildi. Ayrıca ilk 10'a girenler ise dizüstü bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi, Cumhuriyet altını, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.
Hafız Rıza Günay tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve mealinin okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya yaptı.
Başkaya, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanlık alemi, günümüzde Hz. Peygamber (SAV) ’in miras bıraktığı esaslara her zamankinden daha çok muhtaçtır. Maalesef biz Peygamber’imizin altın mirasını hak sahibi nesillere gereği gibi ulaştıramadık. Ondan uzaklaşan toplumlar kendilerini bir buhran denizinde buldular. Bu sebeple Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Demeği olarak İnsanlığın İftihar Tablosu Efendiler Efendisini hak ettiği ölçüde tanıtma ve sevdirme amacıyla bir kitap okuma yarışması düzenlemeye karar verdik." dedi.
Yarışma sınavının 20 Nisan 2013 Cumartesi günü mili eğitim müdürlüğüne bağlı 83 okulda 820 gönüllü öğretmenin katılımıyla Osmaniye genelinde yapıldığını belirten Başkaya, "Bu yarışma Peygamber Efendimizi (SAV) her yaştan, her kesimden herkese okutma-tanıtma ve O’nu tanıma yolunda gayret gösterenleri hediyelerle pekiştirerek insanların yüreklerinde peygamber sevgisinin oluşması ya da pekişmesi yolunda bir tohum olması amacıyla düzenlenmiştir. Yarışma Yetişkinler, Üniversite, Lise ve Ortaokul öğrencileri olmak üzere 4 kategoride düzenlemiş olup yarışmaya toplamda 35 Bin kişi müracaat etmiştir." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ise, konuşmasında dünyanın en az okuyan milletleri arasında olduğumuzu söyleyerek, "Avrupa'da insanlar trende, otobüste, park yerinde, kısaca hayatın her yerinde okurlar. Bazı müfessirlerimiz Yüce Allah devamlı okumamızı emrettiği söyleniyor. Yani sabah akşam, öğlen, gece gündüz okumamızı emrediyor. okumazsak kalkınmamış ülkeler statüsünden kurtulamayacağız. Okumanın da bir özelliği ehemmiyeti var, 'Seni yaradan Allah'ın adıyla oku'.. Yoksa biliyorsunuz ilimsizliğin kör dilsiz ve topal biliyorsunuz. Ama ne yapalım ve okuyalım. İyi kötü bir başlamışız hayırlı bir başlangıç olmuş. Okumaya ve ara vermeden de okuyalım inşallah. Millet olarak ta Allah'ın yüce emrine getirmemiş olmanın gazabını ve azabını da yaşamayalım inşallah. Bu millet kendisine hizmet edenleri hiç unutmaz, her zaman hatırlayacaktır. Bu güzel işi başlatanlara emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından yarışmaya katılarak dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Yarışmada Yetişkinler kategorisinde Mükerrem Katar, Üniversite öğrencileri kategorisinde Sefa Mert, Lise öğrencileri kategorisinde Oğuzhan Doğan birinci olarak Umre Ziyareti kazanırken Ortaokul öğrencileri kategorisinde birinci olan Yusuf Savtan’a da bilgisayar hediye edildi.

Program, Sponsor olanlara ve proje ortaklarına katkılarından dolayı Plaket verilmesinin ardından tasavvuf müziğinin güçlü sesi Ertuğrul Erkişi’nin, Türk Tasavvuf ve Türk Sanat müzikleri eserleri seslendirmesi ile devam etti.

Yarışmada kategorilerinde birinci olan yarışmacılar duygularını paylaşırken umreye gidecek olmanın heyecanını yaşıyorlardı.

Yarışmada Yetişkinler kategorisinde birinci olan Mükerrem Katar, “Ben bu yarışmaya katılmadan önce, ısrarla, istekli bir şekilde eşime umreye gideceğimi, gitmek istediğimi söylemiştim. Eşim de bana ‘nasıl gideceksin, hiçbir maddi imkanımız şu an elvermiyor, ney ile gideceksin’ diye ısrarla bunu söylemişti bana. Ben Allah’tan istiyorum, inşallah Allah verir. Çünkü Allah için bir kişiyi umreye göndermek çok basittir. Bütün samimiyetimle Allah’a güvendim, Allah’a şükürler olsun, bütün nimetleri veren Allah’a hamt ve sena olsun, şükürler olsun kazandım. Çok mutluyum. Allah inşallah herkese nasip eder.” Diye konuştu.

Üniversite kategorisinde birinci olan Sefa Mert, “Kitabı bir kere ayrıntılı okudum, altını çizerek. İki üç kere okuduğum yerler oldu. Kendim soru çıkararak güzel bir şekilde hazırlandım. Umre kazandığım için çok mutluyum. Efendimizin hayatı için de bir vesileydi, hayatını öğrenmiş oldum. Mutluyum.” dedi.

Lise öğrencileri kategorisinde birinci olan Oğuzhan Doğan ise genç yaşta umreye gidecek olmanın heyecanı ile sesi titreyen yarışmacılardan birisiydi. Yarışmaya okulda hocaların söylemesi üzerine katıldığını belirten Doğan, “Kitabı aldım bir kere okudum. Yarışmaya 5 gün kala sabah katlım namazdan sonra çalıştım, okuldan sonra çalıştım. Çok mutluyum, acayip mutluyum. Allah herkese nasip etsin inşallah. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Programa; Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ali Cihangir