Kent Ekonomileri Forumu yapıldı

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından, kentlerin sosyo-ekonomik kalkınması için proje üretmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu, Osmaniye de de gerçekleştirildi.

Ekonomi 29.04.2013 08:37:47 0
Kent Ekonomileri Forumu yapıldı

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından, kentlerin sosyo-ekonomik kalkınması için proje üretmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu, Osmaniye de de gerçekleştirildi.

Foruma katılanlardan Osmaniye vizyonu hakkındaki düşüncelerini ve 5 vizyon projelerini paylaşmaları istendi. Forumun, sonucu rapor haline getirilip Osmaniye kamuoyu ile paylaşılacak.

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığının sahipliğinde düzenlenen forum Gala Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Foruma iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının ve bazı kurumların temsilcileri, kanaat önderleri, belediye başkanları, milletvekilleri, OKÜ Yönetimi ve öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda isim katıldı.

Katılımcılardan, "Önümüzdeki 10 yıl (2023) ve ötesinde kent ekonomisinin hangi yönde ve nasıl gelişmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? (Kent için uzun vadeli vizyonunuz nedir?)" temel sorusu altında 6 soruya cevap vermeleri istendi.

Moderatörlüğünü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yaptığı forumun sonuçları rapor haline getirildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Forumun açılışında konuşan İl Başkanı Av. Emir Hasan Arslantaş, Osmaniye’de bugüne kadar ender gerçekleştirilen çalışmalardan birine imza atıldığını belirterek, "Bugün burada yapmış olduğumuz çalışma bir siyasi çalışma değil. Bugün burada; her siyasi görüşten, her dünya görüşünden insan var. Ama hepimizin ortak sevdası Osmaniye. Hepimiz burada Osmaniye’nin gelecekteki vizyonunu ortaya koymak için buradayız. İnşallah bu toplantımız Osmaniyemiz için hayırlı olur.” diye konuştu.

Toplantının başında, forumun mimarı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un mesajı okundu. 6 masaya dağılan katılımcılardan 6 sorudan oluşan forumu cevaplandırmaları istendi. Her masada bulunan raportörler yapılan tartışmaları yönlendirdi. Yine her masadan üç vizyon proje çıkarması istendi.

Formun sonunda 21. Yüzyılın rekabet yüzyılı olduğunu, bölgesel, ulusal ve küresel rekabetin artması, belli alanlarda kentlerin uzmanlaşmasını teşvik ettiğini belirten Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan ise, “Ülkemizin artan dış ticareti ile birlikte küresel rekabet, tüm illerimizde hissedilir hale gelmiştir. Bu forumda çok kıymetli katılımcılarımız sahip oldukları tecrübelerle çocuklarımız ve gelecek nesillerimizin daha güzel ve daha mutlu bir geleceği Osmaniye ilimizde kucaklamaları, ilimizi marka şehir ve çevre iller için cazibe merkezi haline getirmek için oldukça akılcı ve uygulanabilir vizyoner projeleri önermişlerdir.” dedi.

Arıcan, “Tüm kentlerimizde yapılması planlanan ekonomi forumlarıyla yerel potansiyelleri en üst düzeyde gerçekleştirerek çok daha yaşanabilir ve küresel anlamda rekabete açık bir Türkiye hedefine ulaşılması amaçlanmıştır. Umut ederiz ki tüm katılımcılarımız ve emeği geçenlerle başarıyla gerçekleştirdiğimiz forumumuz Osmaniye ilimize ve ifade ettiğimiz bu hedefe ulaşmak için güzel bir adımı oluşturur. Bu projeler kentlerimizin ekonomik başarısını mevcut durumdan daha ileriye taşıyacak, ilgili bakanlıklar, genel müdürlükler, STK’lar aracılığıyla hayata geçirilmeye çalışılacak, tüm kentlerin ekonomik stratejilerinden sonra 81 kente ait ‘Ulusal Kent Ekonomileri Stratejileri’ oluşturulacak, üzerinde karara varılan kent projelerinin hayata geçirilmesi için izleme ve değerlendirilmeler sürdürülecek, bu forum tek kere yapılmayacak sürdürülebilir bir çalışma olacak ve bu ilk forum ile genel çerçeve belirlenerek daha sonraki forumlar spesifik konular ve sektörel bazda olacak şekilde bu çalışmanın ileri adımları oluşturulacaktır. Ben bu vesileyle programımızı teşrif eden tüm değerli katılımcılarımıza ve  programımızın aksamadan düzenlenmesi için yoğun emek sarf eden kıymetli teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunarım.” diye konuştu.

Ali Cihangir