Sağlıklı bir toplum için aşılama önemli

Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hatice Uzunca, Aşılama konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi çok önemlidir dedi.

Sağlık 27.04.2013 09:03:52 0
Sağlıklı bir toplum için aşılama önemli

Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hatice Uzunca, Aşılama konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi çok önemlidir dedi.

Uzunca, Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) hizmet binası bahçesinde yaptığı açıklamada,

Türkiye'nin de içinde bulunduğu 1. Dünya Aşı Haftasının Kadirli'de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Etkinlikler çerçevesinde okullarda bilgilendirme toplantılarının yapıldığını ve sağlık ocaklarına gelen vatandaşlara ise bilgilendirme broşürü dağıttıklarını ifade eden Uzunuca, konuşmasında şunları kaydetti:

"1. Dünya Aşı Haftası etkinlikleri ile aşılama konusunda sağlık personelin duyarlılığının ve toplumun farkındalığın artırılması hedeflenmektedir. 5 yaş altı eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması gerekmektedir. Bu nedenle aşı programına yeni eklenen Hepatit-A ve Suçiçeği aşılarına toplumun dikkatini çekeceğiz. Aşılama konusunda gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde de aşılanma talebinin arttırılmasını yönünde çalışmalar yapacağız. Aşılama hizmeti Aile Sağlığı Merkezleri ve tüm sağlık birimlerinde ücretsiz olarak verilmektedir. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılama hizmetinin vazgeçilmez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştırılmalıdır. Aşı hem kişiyi hem toplumu yaşam boyu koruyarak, hayat kalitesini yükseltir."

Açıklama sonrası, vatandaşlara bilgilendirme borşürü ve balon dağıtımında bulunulurken, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına aşı yapıldı.

Menderes Özat