Çocuklar eski oyunları öğreniyor

Mendil Kapmaca Federasyonu Osmaniye İl temsilciliğinin düzenlediği turnuvada çocuklar eski oyunları öğreniyor

Kültür Sanat 25.04.2013 08:36:08 0
Çocuklar eski oyunları öğreniyor

Mendil Kapmaca Federasyonu Osmaniye İl temsilciliğinin düzenlediği turnuvada çocuklar eski oyunları öğreniyor.

İl Temsilcisi Ünal Karaçalıoğlu, 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvada, kentleşme sürecinde çocukların bilgisayar oyunlarına daha çok ilgi gösterdiklerini ve asosyalleştiklerini söyledi.

Bilgisayar oyunlarından dolayı çocuklarda ortaya çıkan sorunlara çözüm olmak istediklerini ifade eden Karaçalıoğlu, "Eskiden oynanan oyunlar gruplar halinde oynandığı için çocukların sosyalleşmesine yardım edecek. Üstelik eskiden oynan mendil kapmaca, sek sek, çelik çomak ve birdir bir gibi oyunların unutulmasını engellemiş olacağız" dedi.

Karaçalıoğlu, turnuvada, ilkokul kategorisinde 9, ortaokul kategorisinde 4 okulun yarıştığını ve turnuvanın 2 süreceğini bildirdi.

2023'te Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak "Çocuk Oyunları Olimpiyatları" düzenlemek istediklerini anlatan Karaçalıoğlu, şöyle devam etti:

"Sadece Anadolu'nun bağrından çıkmış çocuk oyunlarını olimpik branş, spor dalları haline getirmek istiyoruz. Mesela futbolda taç vardır İngilizce kelime, korner vardır İngilizce kelime, bütün spor dallarında İngilizce kelime vardır. Biz Anadolu'nun bağrından çıkmış bu oyunları Türkçe kelimelerle dünya kültürüne sunmak istiyoruz."

Turnuvaya katılan çocuklar ise eski oyunların bilgisayar oyunlarından daha eğlenceli olduğunu ve fiziksel gelişimlerine katkı sağladığını söyledi. Ali Cihangir