Sağlıklı Bir Nesil, Sağlıklı Bir Gelecek

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Yeşilay Haftası nedeniyle açıklamada bulunuldu.

Sağlık 1.03.2013 08:39:50 0
Sağlıklı Bir Nesil, Sağlıklı Bir Gelecek

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Yeşilay Haftası nedeniyle açıklamada bulunuldu.

İl Müdürü Dr.Alper Latif Boz, yazılı açıklamasında, haftada alkollü içkilerin ve uyuşturucu maddelerin, topluma, aileye ve bireylere zararları anlatılmakta ve ülke genelinde toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını belirtti.

 Önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında, bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşıdığını vurgulayan Boz, ‘’Sigara kullanımına bağlı ölümler, ülkemizde önlenebilir ölümlerin başında gelmektedir. 4207 Sayılı Yasa ile beraber getirilen birtakım kısıtlamalar, sigara tüketim oranlarında azalma ve kapalı ortamların hava kalitesinde belirgin iyileşmeler sağlamıştır. Sigara ile mücadele çalışmaları çerçevesinde; ilimizde kurulan Tütün Kontrol Kurulu ile tütün ürünleri satanlar dahil bütün ticari kuruluşların ve kamu kurumlarının denetimini yapmak üzere, denetim ekipleri oluşturulmuştur. Kapalı mekanlarda uygulanan “Dumansız Hava Sahası” uygulaması ile kapalı alanların hava kalitesinde ciddi bir iyileşme sağlanmıştır. Uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisi zaman ve sabır ister. Tedavi altına alınan kişilerin tedaviyi kendilerinin istemesi ve iradelerini zorlaması gerekir. Bu maddelere alışmak kolay, kurtulmak zordur. İyi bir eğitim, düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısı, madde bağımlılığı ve alkolle mücadelenin olmazsa olmazlarındandır.’’ Dedi.

Yeşilay Haftasında öncelikle çocuk ve gençlerin tertemiz, sağlıklı bir geleceğe hazırlayarak, toplumun hayat kalitesini arttırmak istediklerini ifade eden Boz, ‘’Sağlıklı Bir Nesil, Sağlıklı Bir Gelecek` için sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığından uzak duralım, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya hazırlayalım!" dedi. Haber Merkezi