Uygulamalı eğitimler devam ediyor

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Şen, uygulamalı girişimcilik desteği için KOSGEB ile protokol imzaladı.

Eğitim 23.02.2013 10:06:26 0
Uygulamalı eğitimler devam ediyor

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Şen, uygulamalı girişimcilik desteği için KOSGEB ile protokol imzaladı.

DÜGİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)Osmaniye İl Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilere yönelik `Yeni Girişimci Desteği` kapsamında `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` başlatıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler, kendi işini kurduklarında 30 bin lira hibe 70 bin lira geri ödemeli sıfır faizli KOSGEB desteğinden yararlanacak.

Girişimcilik eğitimi uzmanı Mustafa Remzi Solak kursiyerlere 72 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi verecek.

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) Genel Sekreteri Zafer Yılmaz, DÜGİAD hizmet binasında yaptığı açıklamada; eğitim projeleri çerçevesinde uygulamalı girişimcilik eğitiminin 6 Mart başlayacağını, 25 Mart`ta sona ereceğini belirtti. Yılmaz, bu eğitim ile yeni girişimcilerin, KOSGEB`den alacakları hibe, teşvik ve kredilerle kendi iş yerlerini kuracağını, böylece yeni girişimcilerin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Eğitim sonunda kursiyerlere girişimcilik belgesi verileceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Belgelerini alan girişimcilerin hazırlayacakları projelerin kabul edilmesi durumunda da girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15 bin TL, İşletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL`si geri ödemesiz, 70 bin TL`si de geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL alabilecek. Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl ödemesiz, 3 ve 4. yıl yüzde 50 oranında 8 eşit taksitte ödemeli ve sıfır faizli ödeyecek."

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyenler, 28 Şubat gününe kadar Refik Cesur Bulvarı Tedaş karşısındaki DÜGİAD hizmet binasına şahsen başvurabilecek. İletişim için telefonun ise 506 945 62 83 olduğu belirtildi. Haber Merkezi