Eğitim kursu sürüyor

Osmaniye nin tüm okul/kurum müdürlerine ve müdür yardımcılarına FATİH projesi kapsamında hizmet içi eğitim verildiği bildirildi.

Eğitim 22.02.2013 10:04:11 0
Eğitim kursu sürüyor

Osmaniye nin tüm okul/kurum müdürlerine ve müdür yardımcılarına FATİH projesi kapsamında hizmet içi eğitim verildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre Düziçi`nde bu kapsamda Anadolu Öğretmen Lisesi`nde görevli kişiler tarafından hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Osmaniye`de 29 liseye etkileşimli tahta takıldı. 2013 yılı içerisinde diğer okullara da takılması planlanmaktadır.

Öğrenci ve öğretmenlere yönelik 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2.yarısında Osmaniye`ye 484 adet tablet bilgisayarın geldiği ve merkezde bulunan 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi ve Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Liselerine dağıtılacağı belirtildi.

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımı için; okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okulların 620 bin dersliğine LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak. Aynı zamanda her öğretmene ve her öğrenciye tablet bilgisayar verilecek. Eğitimde FATİH projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen bir projedir. 5 yılda tamamlanması planlandığı kaydedildi.

Mustafa Demirbaş