Off-Road gelişiyor

Osmaniye de Off-Road ve Dağcılık Derneği tarafından, etkinlik düzenlendi. Dernek Başkanı Adem Özdil, offroadın zor koşullarda arazi araçlarıyla gerçekleştirilen bir spor olduğunu belirtti.

Özel Haber 20.02.2013 08:45:55 0
Off-Road gelişiyor

Osmaniye’de Off-Road ve Dağcılık Derneği tarafından, etkinlik düzenlendi.

Dernek Başkanı Adem Özdil, offroadın zor koşullarda arazi araçlarıyla gerçekleştirilen bir spor olduğunu belirtti.

 

Etkinliğin, Kengel ve Cebel Yaylası arasında 50 kilometrelik karlı, çamurlu ve sarp arazide yapıldığını ifade eden Özdil, şöyle devam etti:

‘’Off –Road, derin su geçişleri, karlı, çamur ve bataklık parkurlar, kaya tırmanışları, dik rampa ve inişler normal araçlarca aşılması olanaksız engelleri geçmeye yönelik yarışların yapıldığı bir spordur. Off-Road sporu ile ilgilenen insanlar, doğa içinde bulunmaktan keyif alan, macera ile iç içe yaşamayı seven, takım ruhu ile bir araya gelen bir insanlardır. Osmaniye’de derneğimizi geçtiğimiz yıl kurduk. Şu anda 30 üyemiz var. Hafta sonları çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Arkadaşlarımızın da katılımıyla 50 araçla Kengel Yaylasından başlayan ve Cebel Yaylasındaki Suyun Gözü Mevkisine kadar devam eden 50 kilometrelik zorlu parkurda, bin 200 rakımlı noktaya etkinlik düzenledik. Yol güzergahının karlı ve çamurlu olmasının yanı sıra engellerle karılaşmamız arkadaşlarımızı zorladı. Fakat Off –Road, içerisinde birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmanın da olduğu heyecanlı bir spordur. Aracı arıza yapan, kara, çamura saplanan arkadaşlarımıza diğer araç sahipleri yardım ederek onu zor durumdan kurtarıyor. Arazi araçları ile yaptığımız etkinliklerimizin yanı sıra dağcılık ve doğa sporları alanlarında da etkinliklerimiz oluyor.’’

 

Dernek üyelerinin etkinliklere ve yarışmalara katıldığını belirten Özdil, son olarak Kahramanmaraş’ta düzenlenen bölgesel Off-Road yarışmasında ikincilik elde ettiğini kaydetti.

 

Osmaniye’de Off-Road’ı tanıtarak, ülke genelinde ilin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Özdil, ‘’Osmaniye Belediyesinden Off-Road yapabilmek için pist talebimize olumlu cevap aldık. Şu anda yer tespiti için yer ayarlamaya çalışıyoruz. Eğer pist sorunumuzu çözersek çeşitli yarışmalar, festivaller düzenleme imkanımız olacak. Bu da şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak’’ dedi.

Özdil, Off-Road sevenlerin, derneğe üye olmalarını beklediklerini belirtti. Ümit Kahrıman