Sevgi Hastanesinde bir ilke daha imza atıldı

Osmaniye’de ilk defa Sevgi Hastanesi doktorları tarafından kapalı yöntemle rahimden ur alındı.

Sağlık 19.02.2013 11:53:32 0
Sevgi Hastanesinde bir ilke daha imza atıldı

Osmaniye’de ilk defa Sevgi Hastanesi doktorları tarafından kapalı yöntemle rahimden ur alındı.

 

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Tayfun Arıkan, hasta Esme Güneş’in (32) aşırı ve sık kanama ile hastaneye başvurduğunu ve yapılan muayenesinde rahim içine yerleşmiş ur miyom saptandığını belirtti.

Hastada yapılan incelemeler sonucunda safra kesesinde taş olduğunun da fark edildiğini ifade eden hastane yetkilileri, yine aynı kapalı yöntemle safra kesesi ameliyatını da Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Göğebakan tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Hastanın hastanede daha az kalması, aynı gün ayağa kalkması karın cildinde ameliyat izi olmaması için aynı seansta karın kesilmeden rahim içine gömülmüş urun kapalı ameliyatla gerçekleştirilmesi hasta için de çok büyük bir avantaj olduğunu kaydedildi.

 

Yetkililer ‘’Bilindiği gibi rahim  dışına yerleşmiş urlar kapalı ameliyatla çıkarılması günümüzde yapılan cerrahidir Ancak Özel Osmaniye Sevgi Hastanesi Kadın Doğum Kliniğinde Op.Dr.Tayfun Arıkan Tarafından gerçekleştirilen ameliyatta rahmin içinde ki ur kapalı yöntemle çıkarılmıştır.Normalde bu ameliyat açık cerrahi yöntemle dahi çok zor yapılan bir ameliyattır. Hastalarımızın sağlığı için daha faydalı bu yöntem hastanemizde özenle yapılmaktadır’’dedi.

Hasta Esme Güneş, çok rahat olduğunu belirterek doktorlara teşekkür etti. Haber Merkezi