İşadamları geziden döndü

Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD), yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 30 kişilik heyetle, Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD)`ın davetlisi olarak Kayseri`ye bir gezi düzenleyerek incelemelerde bulundu.

Ekonomi 13.02.2013 08:49:21 0
İşadamları geziden döndü

DÜGİAD Genel Sekreteri Zafrer Yılmaz Kayseri dönüşü gezi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: " Kayseri`deki ticaret ve yatırım faaliyetlerini araştırmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bu şehirde bir dizi ziyaretleriler gerçekleştirdik. DÜGİAD üyeleri GESİAD üyeleri ile dernek binasında bir toplantı yaptı.

GESİAD dernek genel sekreter yardımcısı Musa Kirazlı, dernek faaliyetleri hakkında DÜGİAD üyelerine brifing verdi. DÜGİAD genel sekreteri olarak dernek faaliyetleri hakkında kısa bir sunum yaptım. Toplantı sonunda DÜGİAD Başkan Vekili Orhan Yıldız, Ziyaretin anısına Osmaniye`ye Özgü yer fıstığı hediye ederken GESİAD, DÜGİAD`a ziyaretin anısına plaket verdi."

Geziye katılan iş adamları bu geziden ve fikir alışverişinden memnun kaldıklarını, bu tür gezi ve incelemelerin daha arttırılarak farklı şehirlerde ticari faaliyetler hakkında yakından bilgi sahibi olmanın ufuklarını genişlettiğini ifade ettiler.

Geziye katılan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Yumşak ise gezinin çok verimli geçtiğini, Kayseri`deki üretim faaliyetlerinin Düziçi için bir örnek olabileceğini ve Düziçi`nin de gelişmek için mutlaka imalata ve üretime geçmesi gerektiğini söyledi. Yumşak, "Bizim tek ihtiyacımız birlik olmak, Düziçi esnafı bir araya gelip doğru adımlar atarsa burası bir üretim şehrine dönüşebilir. Biz inanıyoruz ki sanayi alanında bir çok yedek parçayı burada üretebiliriz. Bu konuda üretim yapan diğer şehirlerden eksiğimiz yok avantajımız var. Önemli olan bir araya gelip cesur adımlar atabilmek" dedi.

İş ziyaretlerinin ardından DÜGİAD üyeleri Kayseri`nin tarihi ve turistik yerlerini ve Erciyes Kayak tesislerini de gezdiği kaydedildi. Mustafa Demirbaş