Okul sütü dağıtımı başladı

Osmaniye`de ``Okul Sütü Programı`` kapsamında öğrencilere süt dağıtılarak ikinci yarıyıla başlandı.

Eğitim 12.02.2013 13:16:32 0
Okul sütü dağıtımı başladı

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Cebelibereket İlkokulu`nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, il genelinde 50 bin paket süt dağıtımı yapılacağını belirtti.
Ülke genelinde ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine, haftada 3 gün süt dağıtılacağını kaydeden Kılıç, şunları kaydetti:
``Üç bakanlığımızın aldığı kararla ülkemizde olduğu gibi ilimizde de öğrencilerimize süt dağıtımına başlandı. Osmaniye`de, ilkokul 1-2-3 ve 4.sınıflara, anasınıfı ile anaokulları, özel okullarda dahil tüm okullarda, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri süt dağıtılacak. Çocuklarımız sütleri içecek ve daha hızlı büyüyecek. İlimizde 50 bin paket süt dağıtacağız. Daha önce öğrencilerimize dağıtılan ve doldurulan formlarda alerjisi olanlara süt verilmeyecek.``

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise dünyanın gelişmiş ülkelerinde süt tüketim oranının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Öğrencilerden okula gelmeden önce annelerinden süt istemelerini isteyen Sağlam, ülke genelinde 6 milyon 300 bin öğrenciye haftada üç gün süt verileceğini belirtti.

Öğrencilere, Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Sağlık İl Müdürü Dr.Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Alper Latif Boz tarafından süt dağıtıldı. Ümit Kahrıman