Son Köye İlk Hizmet

Osmaniye`nin Hasanbeyli İlçesi Karayiğit Köyü İlköğretim Okulu bahçesine ``Son Köye İlk Hizmet Projesi`` kapsamında park yapıldı.

Eğitim 11.02.2013 08:43:57 0
Son Köye İlk Hizmet
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı`ndan (SODES) alınan 82 bin 750 TL destekle ``Son Köye İlk Hizmet Projesi`` kapsamında yapılan park törenle açıldı.
Hasanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, törende, öncelikli hizmet hedeflerinin eğitim olduğunu söyledi.
İstanbuldaki öğrenci ile ülkenin en ücra köşesindeki öğrencinin eşit imkanlarla eğitimini sürdürmesi için çalıştıklarını ifade eden Atar, ``Bu proje Hasanbeyli ilçesinin ilk park projesi. Diğer köylerimize de örnek olacağını temenni ediyorum`` dedi.
Park projesini hazırlayan Karayiğit Köyü İköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Çoşkun ise nisan ayından bu yana projenin gerçekleştirilmesi için çalışmlar yaptıklarını belirterek, ``Öğrencilerimiz 4. sınıfa kadar burada okuyor. Çocuklarımızın kent merkezlerindeki öğrencilerin imkanlarına sahip olmalarını istiyorduk, bu şekilde eğitim potansiyellerinin artacağına inandık bu sebeple bu projeyi gerçekleştirdik. 4 ve 6 yaş grubu çocuklarımız köyden dışarıya çıkmayan çocuklar. Onları parkla tanıştırmak istedik`` dedi.
Çoşkun, Karayiğit Köyü için ``sağlık ocağı, mesire yeri ve yayla kent`` projeleri planladıklarını söyledi.
Açılışta, Bilal Göregen de konser verdi.
Açılışa, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu ve DOĞAKA Yatırım Destek Ofisi Proje Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu  ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tuğba Garip