KETEM, yeni yerine taşındı

Osmaniye Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin, (KETEM) Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine taşındığı bildirildi.

Sağlık 7.02.2013 10:49:07 0
KETEM, yeni yerine taşındı

Tıbbi Teknolog Alican Mansuroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 250 Yataklı Osmaniye Devlet Hastanesinde faaliyet gösteren KETEM’in Musa Şahin Bulvarındaki Ek Hizmet Binası olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine taşındığını belirtti.

Bayanlara yönelik tarama faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Mansuroğlu, şu bilgileri verdi: ‘’Buraya taşınma sebebimiz, kadın doğum hastanesi olduğu için kadın hastalarımızda yoğun olduğundan kadın doğum uzmanına yakın olmak için buradayız. Kadın profilinin daha çok hastaneye gelmesinden dolayı burada daha iyi hizmet vereceğimiz inancımızdan dolayı şu an burada hizmet vermekteyiz. Özellikle bayanlarda 30 69 yaş arası bayanlarda rahim ağzı kanseri yönünden kanser taraması yapıyoruz. 40 69 yaş arasında da özellikle hanımlarımıza yönelik meme kanseri yönünden taramalarımız devam ediyor. Bir diğer tarama çeşidimizde kadınlara ve erkeklere yönelik 50 69 yaş arasına kolon kanseri tarama hizmetlerimiz yeni yerimizde KETEM adı altında devam ediyor.’’ 

KETEM doktorlarından Dr.Nilgün Kula ise ‘’Toplumda yaygın görülen meme kanseri kolon kanseri ile ilgili tarama yapmamız gerekli belli yaş gruplarına. Özellikle bayan popülasyonunu buraya çekmemiz daha kolay olduğu için buraya taşındık. Halkımızın bunun farkında olması için belli çalışmalar yapacağız eğitimlerimiz devam edecek. Bahsettiğimiz yaş gruplarındaki bütün bayanları buraya davet ediyoruz.’’ Dedi.

KETEM’deki test ve muayenelerde ücret alınmadığı belirtildi. Ali Cihangir