Öğrencilere bu yılda süt dağıtılacak

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine süt dağıtılmasını içeren "Okul Sütü Programı’nın hazırlıklarına başladı.

Eğitim 31.01.2013 00:20:37 0
Öğrencilere bu yılda süt dağıtılacak

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bayram Kaymak, Ender Kolejindeki seminerde yaptığı konuşmada, süt dağıtımı esnasında okullarda yapılacak uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Kaymak, iyi eğitimin sağlıklı beslenmeyle mümkün olabileceğini belirterek, şu bilgileri verdi:
‘’Sağlıklı bir neslin yetişmesi için beslenmenin önemini tartışamayız. İyi bir eğitimin de sağlıklı bir beslenmeye bağlı. Özel okullar dahil anasınıfları ve ilkokul öğrencilerine uzun ömürlü içme sütü dağıtarak çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesini, süt tüketim alışkanlığı kazanılmasını sağlamak istiyoruz. Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık içme sütü tüketimi 60-170 litre iken ülkemizde 23 litredir. Bu nedenle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nca ortaklaşa hazırlanacak programa 11 Şubat 2013 tarihinde başlatılması hedefleniyor.
Osmaniye’de resmi ve özel anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün ve yılsonuna kadar toplam 48 gün süt dağıtılacağı öngörülüyor.’’

Toplantıda okul müdürlerine, sütün faydaları ve etkilenme durumu, dağıtılacak sütün hangi işlemlere tabi tutulduğu, teslim alınmasından sonra okul müdürlerinin ve öğretmenlerin yapacağı iş ve işlemler hakkında bilgi verildi.  Haber Merkezi