OGAİD üyeleri, iş bağlantıları ile döndü

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyesi 22 iş adamının Kuzey Irak`ta Erbil ve Süleymaniye`de iş bağlantıları ile döndükleri bildirildi.

Ekonomi 24.01.2013 10:22:50 0
OGAİD üyeleri, iş bağlantıları ile döndü

OGİAD Ticaret ve Yatırım Forumu Heyet Başkanı Ukay Kılıç, yazılı açıklamasında, bölgeye yapılan iş gezisinin çok verimli geçtiğini ve Osmaniye ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

İleriki tarihlerde ticari potansiyelin artırılmasına devam edileceğini bildiren Kılıç ‘’Osmaniyeli iş adamlarının Kuzey Irak’ın Doğuda Iranla yaşanan sorunlar, güneyde Bağdat yönetimiyle olan sıkıntılar, batıda Suriye de yaşanan karışıklıkların olması tek ticaret potansiyelinin komşu ülkelerden Türkiye olması dolayısıyla bu ticari potansiyelini mutlaka değerlendirmek gerekir’’ dedi.

Kılıç, Erbil’de Sevgi Tourism tarafından ağırlanan işadamlarına “ Kuzey Irak Ticareti ve Ekonomisi” konusunda bilgilendirme semineri verildiğini kaydetti.

Türkiye’den Irak’a geçen yıl 9 milyar dolar ihracat yapıldığını belirten Kılıç, şu bilgileir verdi: ‘’Türk malının K.Irak’ta birinci kalite marka olarak kabul ediliyor. Bu kaliteyi bozmadan ticarete devam edilmesi gerekir. Bu ülkeye giden işadamlarımıza her türlü kolaylık sağlanıyor. Başta ilaç ve yapı malzemeleri olmak üzere otel, inşaat sektörü yatırım için çalışma yapabilir. Bölgenin İstikrar ve güvenliği tam, yatırımlar hususunda güvenli, bölgeye günlük karşılıklı 1700 kamyon ve tır yaklaşık 900 civarında özel otoyla girilip çıkılıyor. Ülkede üretim sıfıra yakın. Besicilik yok, tavuk dahi yok, meyve sebze dışarıdan geliyor. İrili ufaklı imalatı burada yapabiliriz. Bu bölgeyle Türkiye arasında sosyal ve ekonomik olarak tam entegrasyon ve iş birliği var bunu devam ettirmek için gerekenleri yapmak lazım” dedi.

Kılıç, ziyaret esnasında Süleymaniye Ticaret Odası Sirwan Muhammed Mahmood’ın plaket takdim etti.

Süleymaniye deki Türk okullarından Selahaddin Eyyubi kolejini ziyaret ettiklerini kaydeden Kılıç, okul müdürü Mehmet Nuri Aydın’dan bölgenin eğitimi ile ilgili bilgi aldıklarını belirtti. Haber Merkezi