Taşkaya`dan Lojistik Köy Müjdesi

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaklaşık 600 dönümlük bir arazi üzerine lojistik köy proje uygulanacağı bildirildi.

Ekonomi 22.01.2013 13:29:29 0
Taşkaya`dan Lojistik Köy Müjdesi

OTSO Başkanı Arif Taşkaya, yazılı açıklamasında, projenin büyüklüğü ve stratejik önemi bakımından Türkiye’yi ve dünyada 52 ülkeyi çok yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Taşkaya şunları kaydetti: ‘’Proje hayata geçtikten sonra Osmaniyenin gümrükleme problemini ortadan kaldıracak. Projeyi Osmaniyenin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendiriyoruz. 41 milyon euronun tamamı Avrupa birliği hibe fonundan alındı ve 1 yıl içerisinde projenin hayata geçebilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin büyük ortak olduğu projede, il özel özel idaresi, Osmaniye ticaret ve sanayi odası projeyi birlikte yürütüyor, projeden büyük emeği geçen valimiz Celalettin Cerrah’a teşekkür ediyorum. Proje OSB’den şehrimize 10 kat daha fazla katkı sağlayacak. Günlük 15.000 tır ın giriş çıkış yapacağı lojistik köy, merkezinde 2000 kişiye de iş imkanı sunuyor. Biz Osmaniye sevdalısıyız, her platformda bu topraklara hizmet boynumuzun borcudur.’’ Dedi.

Taşkaya önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Haber Merkezi