İşadamı Karayiğit, OTSO`ya adaylığını açıkladı

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası`nda (OTSO) seçim yarışı resmen başladı.

Ekonomi 17.01.2013 09:17:31 0
İşadamı Karayiğit, OTSO`ya adaylığını açıkladı

İşadamı Ayhan Karayiğit, özel bir lokantada düzenlediği toplantıda, üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı.

Şubat-Mart 2013 ayları içerisinde yapılacak olan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası meslek komiteleri seçimlerinin gerçekleştirileceğini ifade eden Karayiğit “  Niyetimiz gelişen dünya ve ona paralel olarak  Türkiye ve Türkiye’mizin 80. İli Osmaniyemizin bu kalkınma ve gelişimi yakalama  noktasında sanayici ve iş adamları olarak Türk sanayi ve İş dünyasının en büyük sivil toptum örgütü olan TOBB nin bağlı bulunduğu kanun ve yönetmelikleri çerçevesinde verdiği görev ve yükümlülüklerle yakalamayı amaçlamaktayız” dedi.

OTSO Başkan Adayı Ayhan Karayiğit “Osmaniye de mülki, mahalli ve siyasi parti ve tüm sivil toplum örgütleri ili ortak kararlar alarak, çevresinde Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Hatay gibi birçok ilimizin yakaladığı sosyoekonomik kalkınmasını sağlamış illerle yarışır bir Osmaniye hedeflemekteyiz. Bu bağlamda Osmaniyemizin kalkınması için emeği geçen tüm valilerimîze, belediye başkanlarımıza, ticaret ve sanayi odası başkanları ve yönetimleri ile diğer tüm sivil toplum kuruluşu temsilcisi arkadaşlarımıza teşekkürlerimi burada ifade etmek istiyorum. 5174 sayılı TOBB yasasına tabii olan Osmaniye Ticaret ve Sanayi odasının Allah nasıp eder ve seçimlerde bize oy veren ve vermeyen tüm iyelerimi haklarım yasada belirtilen maddeler ve başlıklar çerçevesinde en iyi şekilde yerine getirmeyi buradan taahhüt ediyorum.
Ben ve arkadaşlarım Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine adaylığımızı açıkladığımızı bugün sizlerle paylaşıyor kamuoyuna duyuruyoruz. Bu seçim yarışında en güzeli, ahlaklı ve hukukuna uygun bir seçimi sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi Mevladan diliyorum.
Hedefimiz hiçbir menfaat ve çıkar beklentisi olmadan Osmaniye’nin kalkınması ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir herkesin işinin ve ekmeğinin olduğu bir Osmaniye yi tesis etme gayret ve çabasıdır bu kalkınma ve refahın yakalanması noktasında Ticaret ve Sanayi Odasına düşen payı yükseltmek ve Osmaniye için daha çok inisiyatif alarak görev yüklenmektir.’’

OTSO Başkan Adayı Ayhan Karayiğit’in avukatı  Selim Öz, Ankara’dan gelen listeleri arasında büyük değişiklikler olduğunu çok sayıdaki üyelerin başka guruplara kaydırıldığını belgelerle ispatlayarak hukuki süreç başlattıklarını ve adaletli bir seçim olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Avukat Öz İlçe seçim kuruluna müracaat edeceklerini gerçek listelerin askıya çıkması için haklarını arayacaklarını söyledi. Haber Merkezi