TÜMSİAD`dan Üyelerine Seminer

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Osmaniye Şubesi`nin Avrupa KOBİ Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliklerinin bu haftaki konusu Yeni Teşvik Sistemi oldu.

Ekonomi 15.01.2013 13:29:09 0
TÜMSİAD`dan Üyelerine Seminer

Yeminli Mali Müşavir M. Akif Kılaç tarafından gerçekleştirilen Seminerde Teşviğe kimlerin başvurabileceği, başvurunun nasıl ve nereye yapılacağı, hangi yatırımların teşvik kapsamında olduğu ve bölgesel teşvik sisteminin ayrıntıları katılımcılara aktarıldı.

Teşvik Sistemi’nde 6 ayrı bölge olduğunu anlatan M. Akif Kılaç; “Bazı teşviklerde bölgesel farkların olmasına rağmen, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği gibi bazı başlıklarda bölge farkı gözetmeksizin destekler var. Bu destekleri iyi okumak ve değerlendirmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Seminer sonunda katkılarından dolayı M Akif Kılaç’a teşekkür plaketinin verilmesinin ardından, Avrupa Birliği KOBİ Haftası Etkinlikleri konusundaki yoğun çabalarından dolayı; TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Hakan Baykal’a ve etkinliklere göstermiş oldukları yoğun ilgilerden dolayı; Hacı Osman Erzurumlu, Gökmen Okyay, Hale Sarıer ve Kadriye Akdumanlı’ya birer teşekkür plaketi verildi. Haber Merkezi