Dr. Elif Pınar Çakır'dan, Bahar alerjisine karşı Anadolu propolisi önerisi Dr. Elif Pınar Çakır'dan, Bahar alerjisine karşı Anadolu propolisi önerisi

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi`nden (KETEM) hemşire Filiz Soysal, Figen Alhan İlköğretim Okulu`ndaki teknoloji sınıfında, velilere yönelik meme kanseri konulu eğitim verdi.
Kendi kendine meme muayenesi eğitimi alan insanların nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Soysal, şunları söyledi:
``Göğüslerinde hafif bir kitle tespit ettiğinde panik halinde (göğsümde kitle tespit ettim) diyerek gelen hastalarımız var. Tabi ki her kitle kanser olduğu anlamına gelmez ama kişinin en azından düzenli şekilde kendi kendini muayenesini yapıp göğsünde bir şeyler tespit etmesi bile bizim için geri bildirimdir. Gerekli tetkik ve taramaları yaptıktan sonra hastamıza gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz ve ne kadar sürede kontrole geleceği konusunda hekimlerimiz gerekli bilgilendirmelerini veriyorlar.``
İnsanların bilinçlenmesi için eğitimlerin devam edeceğini bildiren Soysal, vatandaşların daha duyarlı olmalarını ve önerilerini dinleyerek tarama yaptırmalarını istedi.
Tıbbi Teknolog Alican Mansuroğlu ise okullarda ve Kuran kurslarında bu tür eğitimler verdiklerini, halkın bilinç düzeyini yükselterek erken teşhise olanak sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Özellikle 40-69 yaş arasındaki kadınların meme kanseri, 30-69 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri ve 50-70 yaş arası kadınların da kolon kanseri taraması yaptırması gerektiğini belirten Mansuroğlu, KETEM`e başvuru yapıldığında her türlü araştırmayı yaptıklarını söyledi.
Eğitime katılan velilere meme kanseri eğitimini özetleyen broşürler de dağıtıldı.
Tuğba Garip

Editör: Haber Merkezi