HAS Parti`de Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Osmaniye Merkez İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede tek liste ile yapılan seçimde mevcut başkan Yusuf Enli tekrar Merkez İlçe Başkanı oldu.

Politika 3.05.2012 23:12:43 0
HAS Parti`de Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Osmaniye Merkez İlçe Kongresi yapıldı. Kongrede tek liste ile yapılan seçimde mevcut başkan Yusuf Enli tekrar Merkez İlçe Başkanı oldu.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede Divan Başkanlığı’nı Avukat İrfan İlker Şanlı yaptı. Merkez İlçe Başkanı Yusuf Enli’nin parti çalışmaları ile ilgili bilgilendirme konuşmasının ardından İl Başkanı Avukat Mehmet Gürbüz açılış konuşması yaptı.

Kongreye katılan Milli Görüş’ün Eski Devlet Bakanı Teoman Rıza Güneri ise özellikle AK Parti’nin parti yönetimi ve milletvekili seçimleri ile ilgili uygulamasını eleştirdi. Güneri; “Partilerin başkan ve milletvekillerini kim seçiyor? Tabi ki delegeler değil, genel başkan seçiyor. Bu durumda da genel başkanın seçtiği kişiler sizin değil, genel başkanın sözünü dinler. Diğer yandan seçimler öncesi partilerin seçim programlarına kimse ilgi göstermiyor. Seçim çalışmalarında yapılan konuşmalar ve sataşmalar ile verilen cevaplara göre değerlendirme yapılıyor. Millet olarak artık bunu aşmalıyız” dedi.

Konuşmasında darbe ve darbe teşebbüsü yapanların tutuklanmalarına da değinen Güneri, “Milletimiz milli ve manevi değerlere yapılan saldırıların karşısında duruyor. Bunu gördük. Çünkü darbecilerin yargılanmasına millet onay verdi. Ancak darbecilerin yaptığı ve halen yürürlükte olan Anayasa da değiştirilmelidir. Çünkü Anayasa değişmeden; gerçek özgürlük, gerçek adalet, gerçek gelir dağılımı olmaz. Bunlar olmadan da halkın yararına olması gerekenler yapılamaz. Bu sistemin değişmesi için de HAS Parti iktidarına ihtiyaç vardır” diye konuştu. Güneri, yeni Anayasa için de Dar Bölge Sistemi ile seçim yapılmasını ve seçilecek milletvekillerinin Anayasa ile ilgili çalışma yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Yusuf Enli tekrar Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

Yusuf Enli Başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: İbrahim Yarpuz, Hacı İbrahim Uğur, Servet Tufan, Abdulhadin Ekici, Çavuş Bolat, Muhammet Yurtsever, Kemal İlyaslar, Mustafa Yılmazer, Yunus Polat, Musa Kul, Mehmet Bakıcı, Harun Kara, İlyas Yanbak, Kemal Kaya, Halil Cantekin, Hanifi Karakuş, Yılmaz Aydın, Adem Bereket, Mehmet Görmüş, Abdurrahman Karcı ve Mustafa Çabuk.