AK Parti`de Arslantaş dönemi başladı

Osmaniye`de tek liste halinde gidilen Ak Parti 4.olağan il kongresi sonunda Emir Hasan Aslantaş dönemi başladı.

Politika 20.04.2012 19:12:12 0
AK Parti`de Arslantaş dönemi başladı

Osmaniye’de tek liste halinde gidilen Ak Parti 4.olağan il kongresi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katımı ile yapıldı.

Kapalı Spor Salonunda yapılan ve Avukat Emir Hasan Arslantaş’ın il başkanı seçildiği kongrede 600 delege oy kullandı.

Kongreye, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Dr. Suat Önal, Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de katıldı.               

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yazıcı, bu milletin her zaman kendisini anlayan liderlere sahip çıktığını, kendilerinin de o günden bu yana milletin hizmetkarı olarak gece gündüz koştuklarını belirtti.

Yazıcı, herkesin hizaya geçtiği, yıllardır kimsenin konuşamadığı o süreçleri Türkiye`nin birbir sorguladığını anlattı.

Yazıcı, 2010 yılında referanduma giderken, 12 Eylül darbesini yapanların kendilerini korumak için Anayasaya monte ettikleri ek 15. Maddeyi kaldıracaklarını açıkladıklarında, muhalefetin, onlara destek veren sivil toplum kuruluşları ve vakıfların, kendilerini yalancılıkla suçladıklarını söyledi.

Bakan Yazıcı, daha sonra Osmaniye Valiliği`ni de ziyaret ederek, Vali Celalettin Cerrah`tan kentle ilgili brifing aldı.

Kongrede daha sonra ise Ak Parti İl Başkanı Ömer Yağmur, milletvekilleri Dr.Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal’da birer konuşma yaptı.

İl Başkanlığını devralan Avukat Emir Hasan Arslantaş ise kongrelerini onurlandıran Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya teşekkür etti.

Arslantaş şunları söyledi: "Partimizin kuruluşundan bu yana da ak kadroların çeşitli kademelerinde görev aldım. Başbakanımız bizlere diklenmeden dik durmayı öğretti. İnşallah Ömer Yağmur’dan almış olduğumuz bu bayrağı daha yükseklere taşımanın mücadelesini vereceğiz. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun." Dedi.

Emir Hasan Arslantaş başkanlığındaki Ak Parti Osmaniye İl Yönetim kurulu; Düccane Dinçer, Ali Korkmaz, Seydi Gülsoy, Fatih Velipaşaoğlu, Mustafa Yılmazer, Zafer Yanbak, Yahya Mercan, Mustafa Özdemir, Nurettin Kurt, Fahri Atakan, Kemal Yalçın, Mehmet Sadi Binboğa, Feyzullah Cihangir, Murat Yahşi, M. Erkan Tülüce, Sema Yiğit Çarıkçı, Şahin Ezici, Hanifi Zaimoğlu, Emin Taşdelen, Emine E. Kalyoncu, Sebiha Ünal, Muzaffer Gürhan, Muhammet Önal, Ömer Erdem, Nigar Çolak, Alpaslan Karaca, Ahmet Üstüner, Ömer Demir, Mehmet Güntürkün, Ali Kalkan, Mehmet Demirci, Hatice Tanışık, Yavuz Kahraman, Meriç Şen, Hakan Çetinel, Fatih Deveci, Hüseyin Çiçek, İsmail Sert  ve Leyla Özsoy’dan oluştu.

İl Disiplin Kuruluna ise Kurşat Poyraz, Mehmet Ali Çoban, Beytullah Ter, Muhammet Doğan, Abdulkadir Özbek seçildiler. İl Demokrasi Hakem Kurulunda Arefe Taşdemir, Ömer Çamsarı, Songül İmadoğlu yer alırken Genel Merkez Delegeleri Emir Hasan Arslantaş, Ömer Yağmur, Sait Kıraç, Mustafa Taman, Servet Erbeceri, Yusuf Çenet ve Necati Okur seçildiler.