Umre için tavaf eğitimi aldılar

Osmaniye`de ilk kez umre ve hacca gidecek olan vatandaşlara uygulama semineri verildi.

Özel Haber 9.02.2012 14:36:47 0
Umre için tavaf eğitimi aldılar

Osmaniye’de ilk kez umre ve hacca gidecek olan vatandaşlara uygulama semineri verildi.

 

Zafer camisinde verilen seminerde din görevlileri tarafından umre kafilesine, Kabe maketi etrafında tavaf yaptırıldı.

 

Uygulamalı ilk seminere katılan İl Müftüsü Ramazna Çortul, amaçlarının vatandaşların kurtsal topraklarda tam anlamıyla eksiksiz bir hac ve umre gerçekleştirmeleri olduğunu söyledi.

 

Çortul açıklamasında şunları söyledi “Önce salonlarımızda umre’nin maddi ve manevi kazanımları konusunda eğitimlerimiz oldu. Daha sonra da seminerler vererek ilk defa umre’ye gidecek olan adaylara tatbikat yaptırıyoruz. Bunların dışında menenjit aşılarını yaptırıyoruz. Burada umreye gidecek olan vatandaşlarımız kutsal topraklarda nasıl hareket etmelerinden tutunda tavaf esnasında yapılacak dualara kadar hepsini öğretiyoruz. Bire bir uygulamanın vatandaşlarımız büyük bir faydasını görüyorlar. Amacımız onların huzurlu ve başarılı, farzını, vacibini, sünnetine uygun olarak ibadetini yerine getirmesidir.”

 

Hac ve umreye gideceklerin sayısının değişebileceğini ifade eden Çortul geçtiğimiz yıl 700 hacı adayını hacca gönderdiklerini belirterek “Adaylarımız grup grup gönderilmektedir. İlimizde genellikle 40’arlı gruplar halinde gönderiyoruz. Geçtiğimiz yılda 700’den fazla kişiyi hacca gönderdik. Amacımız bu sayıyı bin’e çıkarmaktır. Ülke genelinde de zaten bu sayımız artmaktadır. Diyanetimizin bu anlamda geniş imkanlar sunarak hac ve umre hizmeti vermektedir. Her giden kafilede tecrübeli deneyimli hocalarımız görev almaktadır.” Dedi. Ümit Kahraman