Ak Parti Gençlik Kolları Konferans Verdi

Osmaniye Ak Parti Gençlik Kolları tarafından "Bugünkü Gençlik ve İnanç" adlı konferansı düzenlendi.

Politika 17.01.2012 19:59:58 0
Ak Parti Gençlik Kolları Konferans Verdi

Osmaniye Ak Parti Gençlik Kolları tarafından “Bugünkü Gençlik ve İnanç” adlı konferansı düzenlendi.

 

Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Engin Noyan katıldı.

 

Konferansta açılış konuşması yapan Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya inançları olmayan gençlerin, hayatlarının da herhangi bir amacı veya anlamı olmayacağını düşünebileceklerini belirterek, ya belirsizliğin karanlığında kaybolabileceklerini ya da olmadık sapkın bir inanışa bağlanabileceklerini söyledi.

 

Gencin mutluluğu ve hayata anlam katması, alkol ve uyuşturucuya karşı korunması, acılar ve ölüm karşısında dayanıklılık kazanmasının ancak inanca sarılmakla mümkün olacağını belirten Kaya, bu sebeple de düzenledikleri konferansın önem taşıdığına dikkat çekti.

 

“Bugünkü Gençlik ve İnanç” adlı konferansı veren Münib Engin Noyan günümüz gençlerinin en dinamik dönemlerinde hayatın içerisine bile giremediğini söyledi.

 

Gençlerin topluma artı değer kazanmaktan uzak olduğuna değinen Noyan Allah’ın dininin insanların sorunlarına karşı zorluk değil, çözüm ürettiğini ve bu anlamda gençlerin işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

 

Üniversiteye ‘girme’ sınavının bizde ‘girme!’ sınavı haline getirildiğini ifade eden Engin Noyan, “Çocuklar okuldan çıkıyor kursa, oradan da dershaneye gidiyor. Hayatının en güzel dönemini maalesef incir çekirdeğini doldurmaz şeylerle dolduruyor. Bir düşünün, sizce kaç kişi eğitimini aldığı alanda, toplumda faaliyet gösteriyor? Biz gençlerimizi sürekli kendi düşüncelerimize doğru sürüklüyor, kamçılıyoruz. Gençler için korkunç bir emek harcanıyor. Bu emeğin %1’ini hak ve hakikati öğrenmesi ve iyi bir mümin olması için harcasak acaba halimiz ne olur? Allah rızkı üzerine almıştır. ‘Rızk benim işimdir, rızk korkusu ile çocuklarınızı öldürmeyin’ diyor. Çocuklarımızı iyi bir mümin olarak yetiştirmeye gayret edelim. Çünkü iyi bir mümin iyi bir mühendis olur, iyi bir pilot, bakkal olur, öğretmen olur. Hayatında ne iş yaparsa yapsın en iyisini yapar.” Dedi.

 

Gençliğin önemli bir konu ve insanın en verimli dönemi olduğunu belirten Noyan gençliğin, Allah’ın insan denen canlıya en büyük armağanı olduğunu ifade ederek “Önemli olan bu güzel armağanla neler yaptığıdır.” Dedi.

 

Hiçbir insanın kendisinden bir önceki kuşağı memnun edemediğini belirten Engin Noyan bu durumdan her iki tarafında memnun olmadığını söyledi.

 

Yaşlandıkça doğru bilinen şeylerin hayata geçirebilme imkânlarının azaldığına dikkat çeken Engin Noyan bu anlamda müminlerin işinin aslında kolay olduğunu çünkü bakacağını bir kaynağın olduğunu belirtti.

 

Peygamber efendimizin gençlerle muazzam bir ilişkisi olduğuna dikkat çeken Noyan o’nun gençlerle çok yoğun bir sevgi bağı kurduğuna dikkat çekti. Ümit Kahraman