Yağmur:"Bölgede belirleyici bir güç olduk"

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur genel başkan ve başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın sadece Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir lider olduğunu gösterdiğini söyledi.

Politika 16.09.2011 07:48:10 0
Yağmur:

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur genel başkan ve başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sadece Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir lider olduğunu gösterdiğini söyledi.

 

Başbakanın Erdoğan’ın ‘Arap Baharı’ gezisini değerlendiren Yağmur Türkiye’nin bölgede artık belirleyici bir güç olduğunu kaydetti.

 

Yağmur açıklamasında şunları söyledi “Muhalefetin başbakan için ‘içeride terör olayları var dışarıda ne işi var’ gibi yaklaşımlarını çok yanlış bir yaklaşım olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye bölgesel bir aktör ve güç olarak son yıllarda gerek bölgemizde ve gerekse dünya siyasetinde söz sahibidir. Buralarda da bilindiği gibi demokrasi adına büyük değişiklikler oldu, diktatörler yıkıldı. Ülkemizde bu değişimlere seyirci kalamaz. Bu yeni yapılanmalar çerçevesinde başbakanımız Türkiye’yi temsil ederek belirleyici bir rol oynuyor. Bütün dünya ve dış basın bunu takdirle karşılarken, yeni dönem Türkiye’nin dönemi diye algılarken içerideki muhalefetin ‘dışarıda ne işi var’ söylemlerinde bizler herhangi bir tutarlılık görmüyoruz. İçeride terör olayları yaşanıyor olabilir. Bu sorunla mücadele ederken dışarıdaki olaylara da seyirci kalamayız. Dış politikamızı da iç politikamız gibi yürütmek zorundayız. Başbakanımızın ziyaret ettiği ülkelerde nasıl bir coşku ile karşılandığını hep birlikte izliyoruz. Bu gurur verici bir durumdur. Bu da gösteriyor ki dış politikada gösterdiğimiz aktif siyasetimizin neticesinde buralara kadar geldik. Artık bölgede belirleyici bir gücüz. İzlediğimiz İsrail ve güçlü dış politikaları sayesinde Arap dünyasında büyük bir güven geldiği gözlenmektedir. Bilindiği gibi Türkiye ikinci üç aylık döneminde de %8.8 oranında bir büyüme gösterdi.  Suriye’nin yayılmacı, çatışmacı, insan haklarına ve birleşmiş milletler kararlarına saygı göstermeyen tutum içerisinde iken bu ülkeye ‘dur’ diyen bir lider çıktı. Başbakanımız bütün mazlum halkların umudu haline gelmiştir. Bütün dünyada bunu görüyor ve takdir ediyor. Başbakanımız sadece Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir lider olduğunu gösterdi.” Dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Ömer Yağmur gelişmelerin Türkiye için çok güzel gelişmeler olduğunu belirterek ‘bizi izlemeye devam edin’ dedi. Ümit Kahraman