CHP, kuruluş yıldönümünü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi`nin (CHP) 88.kuruluş yıldönümü Osmaniye İl Teşkilatı tarafından da kutlandı.

Politika 12.09.2011 07:41:17 0
CHP, kuruluş yıldönümünü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 88.kuruluş yıldönümü Osmaniye İl Teşkilatı tarafından da kutlandı.

 

İl başkanı Kemal Tabak sabahın erken saatlerinde parti yöneticileri ve ilçe başkanları ile birlikte eski valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu.

 

Daha sonra parti binasına geçen CHP’li yöneticiler burada siyasi çalışmalar hakkında fikir alış-verişinde bulundular.

 

Bazı parti üyelerini dinleyen İl Başkanı Kemal Tabak yaptığı konuşmada CHP’yi anlattı.

 

Tabak “Partimiz 9 Eylül 1923 de Gazi Mustafa Kemal’in genel başkanlığında Halk fırkası olarak kuruldu. 10 Kasım 1924Cumhuriyet halk fırkası adını aldı. 9 Mayıs tarihinde 4. Kurultayını toplayıp Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 13 Şubat 1937 tarihinde ise partimizin ilkeleri anayasada yazıldı. Bizler bu ilkelerin bugüne deyin olduğu gibi bundan sonrada savunmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in Türkiye Cumhuriyetini daha ileri kalkınmış, daha özgür, daha zengin, daha mutlu bir toplum yaratma düşüncesine inandıkları için Modern Laik Cumhuriyet projesini tüm engelleri aşarak çıkar çevrelerini, tutucu zihniyetleri, ilkel anlayışları, istismarcı yaklaşımları etkisiz kılarak Cumhuriyet devrimlerini hayata geçirmiştir. Bütün bu çalışmalar kolay olmamıştır. Belirli kesimler çeşitli biçimlerde tepki koymuşlardır, birileri alışamadıklarını, birileri çıkarlarını kaybettikleri için rahatsız olmuşlardır. Karşı duruş göstermişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi Halkı ve ülkesi için çok partili siyasal yaşama geçmeyi planlamış bu projeyi tek başına ve iktidarı kaybetme pahasına hayata geçirmiştir. Kimi günümüz politikaları CHP’yi statikoculukla suçlarken tarihimizin bu gerçeğini nasıl göz ardı edebilmektedirler.”dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisinin görevinin Türkiye Cumhuriyetini sonsuza değin korumak, savunmak ve geliştirmek olduğunu kaydeden İl Başkanı Kemal Tabak “Cumhuriyet Halk Partisini kuranları, yaşatanları ve bu günlere kadar getirenleri geçmişe saygı anlayışı ile ve ileriye dönük büyük umutların sarsılmaz kaynağı olarak görüyorum ve coşku ile selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.  Ümit Kahraman