CHP, 88 yaşında

Osmaniye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kemal Tabak partilerinin 88. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Politika 9.09.2011 09:06:57 0
CHP, 88 yaşında

Osmaniye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kemal Tabak partilerinin 88. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

 

CHP’nin 09 Eylül 1923’de Gazi Mustafa Kemal’in genel başkanlığında Halk Fırkası adı ile kurulduğunu 10 Kasım 1924’de ise Cumhuriyet Halk Fırkası adını, 9 Mayıs tarihinde ise 4. Kurultayını toplayıp Cumhuriyet Halk Partisi adını aldığını kaydetti.

 

CHP İl Başkanı Tabak yaptığı açıklamada şunları söyledi “13 Şubat 1937 tarihinde ise partimizin ilkeleri anayasada yazıldı. Anayasanın 2. Maddesi >> Türkiye devleti; Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve Devrimcidir >> diye ifade edildi. Bizler bu ilkelerin bugüne deyin olduğu gibi bundan sonrada savunmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Halkı ve ülkesi için çok partili siyasal yaşama geçmeyi planlamış bu projeyi tek başına ve iktidarı kaybetme pahasına hayata geçirmiştir. Kimi günümüz politikaları CHP’yi statükoculukla suçlarken tarihimizin bu gerçeğini nasıl göz ardı edebilmektedirler. Cumhuriyet Halk Partisinin görevi Türkiye Cumhuriyetini sonsuza değin korumak, savunmak ve geliştirmek olacaktır.” Dedi.

 

Bu güzel siyasi oluşumun bütün yurttaşlarına hayırlı olmasını dileyen CHP İl Başkanı Kemal Tabak ileride bu siyasi davaya katkıda bulunacak arkadaşlarına başarılar diledi.

 

Mehpare Deniz